Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες με....παραλλαγές!


 Είναι συνταγή για  υπέροχους  κουραμπιέδες με διάφορες παραλλάγες!


Υλικά

    250 γρ μαλακό ανάλατο βούτυρο
    2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
    1 αυγό
    μια βανίλια
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    100 γρκαθαρισμένα , ψιλοκομμένα αμύγδαλα
    2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
    ροδόνερο
    ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

   

Οδηγίες
    Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C
    Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ , χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μαλακά και αφράτα
    Προσθέστε το αυγό , τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε καλά .
    Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κομμάτια αμυγδάλου και το αλεύρι
    Αφαιρέστε τη ζύμη από το μίξερ, εξασφαλίζοντας ότι δεν είναι πολύ μαλακή και κολλώδη. 

Τοποθετείστε  σε ένα μεγάλο δίσκο .
    Κόψτε κομμάτια  ζύμης σε μέγεθος καρυδιού  και δώστε σχήμα  μισοφέγγαρου  .
    Βάλτε  μια λαδόκολλα σε ταψί , τοποθετείστε τους κουραμπιέδες  αφήνοντας κάποιο διάστημα μεταξύ τους.
    Τοποθετήστε σε ένα ζεστό φούρνο και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά . Μπορεί να χρειαστεί να γυρίσετε το ταψί σας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
    Όταν το κουλουράκι έχουν πάρει χρώμα βγάζουμε από το φούρνο και βρέχουμαι με σταγόνες ροδόνερο.
    Αφήστε να κρυώσουν .  Αφού κρυώσουν αχνίστε με την  ζάχαρη άχνη .
 
 πηγή και φώτο αυνταγής από εδώ souvlakiforthesoul.com

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

 Σε σχήμα καρδιας γεμιστά με μερέντα και φυστίκι αιγίνης

 
Στρογγυλά γεμιστά με μαρμελάδα και τυλιγμένα σε ινδοκάρυδο

 Με μαρμελάδα και ζάχαρη άχνη
 
Στρογγυλοί κουραμπιέδες βουτηγμένοι στην κουβερτούρα 
και πασπαλισμένοι με φυστίκι αιγίνης!
 
 πηγή από εδώ cakeinlife.