Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Λουκουμάδες ασυναγώνιστης νοστιμιάς!


Υλικά 
Για το μείγμα 
1 κιλό  αλεύρι
50γρ μαγιά νωπή ή 2 πακέτα ξηρή μαγιά
450-500 ml χλιαρό νερό
10 γρ αλάτι

    Για μαγείρεμα
    Περίπου 500 ml ελαιόλαδο 


    Για το σερβίρισμα
    Κανέλα
    Ελληνικό μέλι

οδηγίες

    Σε ένα μεγάλο ποτήρι διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, μαζί με το άλατι.
    Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μπολ , προσθέστε το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά και ανακατέψτε με τα χέρια σας . Στη συνέχεια, ξεκινήστε την προσθήκη χλιαρού νερού σιγά-σιγά έως ότου το μίγμα γίνει παχύ και αφρώδες
    Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα τουλάχιστον , όπου θα αυξηθεί .
    Βάλτε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι   .

 Γυρίστε το μείγμα στο μπολ μερικές φορές με τα χέρια σας .
    Πάρτε μια χούφτα από ζύμη και με το χέρι σας σε μια γροθιά , συμπίεστε μέχρι η ζύμη να βγαίνει ως μια μπάλα ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη σας . Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας που έχετε βουτηγμένο σε ένα ποτήρι κρύο νερό  πάρτε αυτή την  μπάλα και ρίξτε στο τηγάνι για να τηγανίσετε . Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας .
   Οι  Λουκουμάδες θα φουσκώσουν  και θα  επιπλέουν στην επιφάνεια . Στη συνέχεια, θα πρέπει να ροδίσουν από όλες τις πλευρές η οποία διαρκεί περίπου 3 έως 4 λεπτά .
    Αφαιρέστε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.  Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται.


πηγή και φώτο από εδώ .reveal-greece.com


  Σημειώσεις

Οι Λουκουμάδες είναι καλύτερα αν τρώγονται ζεστοί και , την ίδια ημέρα και ακόμα καλύτερα κατά τη στιγμή που γίνονται .