Χριστουγεννιάτικο στεφάνι σοκολάτας!

christmas-fudge-wreath

Υλικά
 
340 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια

1 φλιτζάνι καραμέλες βουτύρου

1 ζαχαρούχο γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

225 γραμμάρια καρύδια , συν περισσότερα για επικάλυψη

½ φλιτζάνι σταφίδες ή κορινθιακή σταφίδα ( μια-δυο χούφτες )

Ζαχαρωμένα κόκκινα και πράσινα κεράσια –κόντιτα

Βούτυρο για το άλλειμα της φόρμας 

Οδηγίες:
Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενες πλευρές  με  βούτυρο και το καλύπτουμε με διάφανης πλαστική μεμβράνη.
Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και καραμέλες βουτύρου ,το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια σε ένα μέτριο κατσαρόλι .
Βάζουμε  την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση.

Καλύπτουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο  γάλα με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού -κέικ .

Ανακατεύουμε τα υλικά που έχουμε στο κατσαρόλι και αφήνουμε να λιώσουν όλα μαζί και να γίνουν ένα μείγμα 
Ανακατεύουμε τα καρύδια και σταφίδες.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί κέικ. 

Κόβουμε τα κόκκινα κεράσια στο μισό με το ψαλίδι και το πράσινο κεράσια σε τέταρτα . Χρησιμοποιούμε τα πράσινα κομμάτια για να κάνουμε τα φύλλα και το κόκκινο για να κάνουμε τα μούρα .

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και άφηνουμε μια νύχτα.
Αφαιρούμε το δοχείο από το κέντρο, στη συνέχεια χαλαρώνουμε  τις πλευρές και το κάτω μέρος με μία σπάτουλα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε .

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ  shine.yahoo.com
*************



Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !