Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Λαχταριστές Ταχινόπιτες!


Υπέροχες λαχταριστές Ταχινόπιτες! Δοκιμάστε !
Υλικά
    4 φλιτζάνια αλεύρι , κοσκινισμένο
    1 φλιτζάνι γάλα *
    2 1/ 4 κουταλάκι του γλυκού ( 1 φάκελος , 7 γρ) μαγιά
    1/3 κούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/4 φλιτζάνι ή λιγότερο νερό
    1 αυγό , για  επάλειψη (προαιρετικα)

  *Για όσους νηστεύουν τα γαλακοκομικά μπορούν να

 αντικαταστήσουν το 1 φλιτζάνι γάλα με 1 φλιτζάνι νερό!

Γέμιση

    1/2 φλιτζάνι ταχίνι
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ( περισσότερο ή λιγότερο , ανάλογα με το πόσο γλυκό σας αρέσει )
Κάνει 8 ψωμιά


 οδηγίες

    Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό  .Ανακατεύουμε με το αλεύρι , τη ζάχαρη , τη μαγιά , το ελαιόλαδο και το αλάτι για να κάνουμε  μια ομαλή , ελαστική και να μην κολλάει ζύμη . Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι

    Καλύψτε με ένα υγρό πανί και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 - 15 λεπτά . Δεν θα αυξηθεί όπως και τα άλλα ψωμιά , μην πανικοβληθείτε . Θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε  τη γέμιση , ενώ αναπαύεται η ζύμη.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια , αλείψτε με ελαιόλαδο , ώστε να μην στεγνώσει .
    Πάρτε τρία από τα κομμάτια και τα ανοίγουμε (ατομικά ), σε πολύ λεπτά  φύλλα

    Βάλτε το μείγμα ταχίνι μεταξύ αυτών των τμημάτων και τεντώστε την ζύμη με το χέρι για να γίνει πλέον , πιο λεπτή .

    Χωρίστε στα δύο 


     Ανοίγουμε ένα από τα κομμάτια για να κάνει μια μεγάλη ζύμη .

 
    Τυλίξτε το σαν ένα φαύλο κύκλο και βάλτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ,
 σπρώχνοντας  προς τα κάτω με την παλάμη σας

 πηγή και φώτο από εδώ .yogurtland.com

    Συγχαρητήρια : Ένα από τα κομμάτια έχουν γίνει ! Τώρα κάνουμε τα ίδια βήματα για τα υπόλοιπα 9 κομμάτια για να κάνουμε συνολικά 8 ψωμιά

    Αλείψτε τα με αυγό & μείγμα νερού , και βάλτε σουσάμι για διακόσμηση

    Ψήστε σε 165
c  για 25 - 30 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν.