Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!



πηγή  και φώτο από εδώ barbarabakes.com


ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Υλικά

2 φλιτζάνια μείον 2 κουταλιές ζάχαρη
1 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
3/4 φλιτζανιού Κακάο
1 και 1/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 και 1/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας γάλα 
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι βραστό νερό

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 φλιτζάνι Κακάο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Θερμαίνουμε τον Φούρνο στους 175 ° C.
 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο μικρά ταψάκια για κέικ. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν
Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια.Με μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου. Προσεκτικά, ανακατεύετε και το  βραστό νερό. 
Η ζύμη θα είναι πολύ λεπτή. Βάλτε το μείγμα χωριστά στα ταψάκια
Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή . Κρυώστε 10 λεπτά. Αφαιρέσει από τα ταψιά και τοποθετείστε σε σχάρες. Κρυώστε  εντελώς. Καλύψτε με την επικάλυψη σοκολάτας .

Επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνετε το βούτυρο. Ανακατέψτε το κακάο.
 Εναλλακτικά προσθέστε ζάχαρη άχνη και το γάλα, χτυπώντας καλά.
Προσθέστε επιπλέον γάλα, αν χρειαστεί. Ανακατέψτε και την βανίλια. 
Γίνονται περίπου 2 φλιτζάνια σοκολάτας.