Kείκ Bounty!

Υλικά
9 ασπράδια αυγών
300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
210 γρ καρύδα
μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες
Τοποθετείστε ένα μεγάλο ταψί (38 × 32 cm) με χαρτί ψησίματος. .Αλείψτε το χαρτί ψησίματος με λίγο  βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Με ένα μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι . Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη  στο μίξερ . Ανακάτεψε σιγά-σιγά την καρύδα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Γυρίστε το φούρνο στους 150 ° C και ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ο χρόνος ψησίματος είναι κατά προσέγγιση και εξαρτάται από το φούρνο σας και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να το παρατηρήσουμε προσεκτικά. Η Μέθοδος είναι σαν να κάνετε μια μαρέγκα, που χρειάζεται να ψηθεί για να στεγνώσει.Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ελέγξτε Μπορεί να στεγνώσει ακόμη και σε 130 ° C. Θυμηθείτε, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: φούρνο, το μέγεθος του ταψιού το πάχος της μαρέγκας.
Όταν γίνει  το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια κατά μήκος.

Κρέμα σοκολάτας
11 κρόκοι αυγών
120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
300 γρ μαύρη σοκολάτα
300 γρ βούτυρο
60 ml γάλα

Οδηγίες
Μαγειρέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι να πήξει η κρέμα (αυτό γίνεται όταν ξύνετε τον πάτο του δοχείου με ένα κουτάλι ).
Όταν είναι παχύ προσθέστε  τα κομμάτια της σοκολάτας και ρίχνουμε μέσα το γάλα και αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει. Ανακατέψτε και αφαιρέστε από τη θερμότητα .Αφήστε το να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο. Όταν η κρέμα κρυώσει  αναμείξτε το βούτυρο.


 Συναρμολόγηση
1 στρωση καρύδα + 1 στρώση από την κρέμα σοκολάτας + 1 στρώση καρύδας + 1 στρώση από την κρέμα σοκολάτας + 1 στρώση καρύδας και στη συνέχεια απλώστε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας σε όλη την τούρτα.

Σημείωση
Η συνταγή της μαμάς ζητά 9 κρόκους αυγών, αλλά το κάνει με 2 ακόμη γιατί μου αρέσει όταν υπάρχει περισσότερη κρέμα για να απλωθεί σε όλο το κέικ. Επίσης, αν μαρέγκα δεν στεγνώσει σωστά και γίνεται κολλώδες, μην ανησυχείτε, το κέικ θα είναι μια χαρά και νόστιμο.



Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !