Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Cheesecake φράουλας με oreo!


Υλικά
Για την βάση
2 φλιτζάνια μπισκότα Oreo(με την κρέμα να έχει αφαιρεθεί,) αλεσμένο
1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την γέμιση
225 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 μεγάλα αυγά
2 κρόκοι αυγών
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Επικάλυψη φράουλας
1 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες, αποψυγμένες
1 ποτήρι φρέσκιεςμικρές φράουλες,
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
   
 πηγή και φώτο από εδώ barbarabakes.com
 
Οδηγίες

Για την βάση
Προθερμάνετε  τον φούρνο στους 160º C.. Βάλτε ένα βραστήρα τσαγιού ή μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά για να βράσει
Ανακατέψτε μαζί τα συστατικά για την βάση και τρώστε τον πάτο από ένα μικρό ταψάκια ή από μια φάρμα με αποσπώμενο στεφάνι.

Για την γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μαλακώσει. Αν χρησιμοποιείτε μίξερ, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους των αυγών, ένα –ένα κάθε φορά και χτυπάμε καλά αλλά ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Γεμίστε το ταψί με το βραστό νερό μέχρι να φτάσει στην μέση Ψήνουμε μέχρι  η γέμιση του cheesecake να είναι σταθερή και ελαφρά να ροδίσει από πάνω, περίπου  70 έως 80 λεπτά.
Αφαιρέστε το cheesecake από το ταψί με το νερό και αφήστε  σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύψτε το cheesecake με το πλαστική μεμβράνη και καταψύξτε τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Επικάλυψη Φράουλα
Κάντε Πουρέ  τις κατεψυγμένες φράουλες σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ .Πατήστε τις φράουλες μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε νερό.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ. Ανακατεύετε μέσα στην ζάχαρη τον πουρέ και βάζετε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το μαγείρεμα και ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Αφήστε να κρυώσει  σε θερμοκρασία δωματίου.
Τακτοποιήστε τις  φρέσκιες φράουλες πάνω στο  από το  κρύο cheesecake και περιχείστε με την επικάλυψη φράουλας.