Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλλας!

Είναι νόστιμα μπισκοτάκια με γεύση κανέλλας σε χριστουγεννιάτικα σχήματα!

Υλικά 
100 γρ ανάλατο βούτυρο , μαλακωμένο
100  γρ μαλακή μαύρη ζάχαρη
300  γρ αλεύρι , συν επιπλέον
1 κ.γ μπεικιν
1 κ.γ κανέλλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
4 κ.σ μέλι

Για το γλάσο
300  γρ  ζάχαρη άχνη
3 κ.σ νερό
χρυσά ή ασημένια μπαλίτσες
κορδέλα ή ένα καλώδιο για κρέμασμα

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Τοποθετήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα καθαρό μπολ και ανακατέψτε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι  να αφρατέψουν

 Τοποθετήστε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο .Ανακατέψτε το μίγμα. Ενώ το μίξερ δουλεύει ρίξτε σταδιακά τα αυγά και το μέλι στο μπολ μέχρι μια ζύμη να σχηματιστεί (. Εάν η ζύμη είναι πολύ ξηρή , προσθέστε λίγο νερό στο μίγμα. Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο μίγμα.

Μοιράστε την ζύμη σε δύο κομμάτια.  Τυλίξτε το ένα μισό της ζύμης σε μεμβράνη, τοποθετήστε το σε μια σακούλα καταψύκτη, και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Τοποθετήστε το άλλο μισό της ζύμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, σε ένα δίσκο με περίπου 0,5 εκατοστά πάχος.
 Χρησιμοποιώντας μια σειρά από τα Χριστουγεννιάτικους κόπτες μπισκότων, κόψτε χριστουγεννιάτικα σχήματα και μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Αφαιρέστε το δεύτερο μισό της ζύμης από το ψυγείο και να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία.

 Με το μυτερό άκρο από ένα ξυλάκι κάντε μια τρύπα μέσω της οποίας περάστε ταινία ή σύρμα ώστε να μπορούν αργότερα να κρεμαστούν

 Τακτοποιήστε τις διακοσμήσεις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσό-καφέ χρώμα. Προετοιμάστε το γλάσο  Βάλτε γλάσο στα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού (χρησιμοποιήστε την άκρη του κουταλιού για να στάζει το γλάσο πάνω στην διακόσμηση και το πίσω μέρος του κουταλάκι του γλυκού για να το απλώσετε.
Κόψτε την κορδέλα σε μικρά μήκη και περάστε την κορδέλα μέσα από τις τρύπες στη διακόσμηση. 

πηγή συνταγής από εδώ uktv.co.uk

 

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !