Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΗΣ.......ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ!!!!


ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ 20-25

Υλικά
Για την ζύμη
3 ½ φλιτζάνια φαρίνα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για την γέμιση
4 μεγάλα μήλα 2 κ.σ χυμό λεμονιού
4 κ.σ ζάχαρη
½ κ.γ κανέλλα
½ κ.γ γαρύφαλλο
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι καρυδιά ψιλοτριμενα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ,προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και
το τρίβουμε με το αλεύρι. σχηματίζοντας χοντρά τρίμματα.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε ελαφρά σχηματίζοντας μια μπάλα.
 Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30’.
Βάζουμε τα μήλα το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε.
Ανακατεύουμε απαλά πάνω στην φωτιά για να γίνουν σαν μαρμελάδα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 25 μπαλάκια. Ανοίγουμε σε φυλλαράκια και βάζουμε
στο κέντρο από μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε τις άκρες να κολλήσουν καλά.
Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 35’ στους 180 ώσπου να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.


Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ




ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Η ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Κομμάτια 20


Υλικά
250 γρ σοκολάτα γάλατος
50 γρ καρύδια η φουντούκια αλεσμένα
2 κ. γ  βούτυρο
4 κ.σ κονιάκ
Καρύδια η φουντούκια για διακόσμηση

Εκτέλεση
Λιωνουμε σε Μπαιν Μαρί την σοκολάτα ,προσθέτω τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα λίγο ,κάνουμε μπαλίτσες και
 τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 6-7 ώρες
Tips
Για να γυαλίσουν τα σοκολατάκια  ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας 3-4 σταγόνες λάδι.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚH

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΑΝΕΒΑΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!




ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΑΝΕΒΑΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ
 (ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ  ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑΣ)

Υλικά
Για την ζύμη
2 κιλά αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + μισό ελαιόλαδο)
4 φλιτζάνια γάλα
200γρ μαγιά φρέσκια
Μαστίχα 6-7 κόκκους
Mαxλέπι 1 ½ -2 κουταλάκια

Για την γέμιση
2 κιλά μυζήθρα γλυκιά
1 ½ φλιτζάνι  ζάχαρη
2 αυγά
Λίγο κανέλλα

Για την γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε κάτι σαν προζύμι.. Βάζουμε την μαγιά  ,1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό και 3-4 κουταλιές αλεύρι.
Αφήνουμε στην άκρη να αφρίσει..
Βάζουμε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά. ,την φυτινη,την  ζάχαρη, το αλεύρι ,αυγά και το υπόλοιπα γάλα..
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας και το μείγμα της μαγιάς.
Χτυπάμε στο multi  το μαχλεπι με την μαστίχα και 2-3 κουταλιές ζάχαρη .
Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά μας καλά, σκεπάζουμε και
αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό πάντα μέρος για 1-2 ώρες περίπου.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας παίρνουμε ένα μέρος ζύμης και
 ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε και κόβουμε κύκλους.
Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε. 
 Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος .
.Όταν έχει λοιπόν ανέβει το ζυμαράκι μας για 2τερη φορά τότε
τα αλείφουμε ελαφρά με ένα κρόκο αυγού +λίγο νερό μαζί
 πασπαλίζοντας με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180’ αντιστάσεις για 30-40’ ανάλογα τον φούρνο..









Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

OREOΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ.....ΑΠΟΛΑΥΣΗ!



OREO-ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
Κομμάτια 4-6
Υλικά
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
120 γρ ζάχαρη καστανή
120 μαργαρίνη
120 γρ καρύδια
80 γρ μπισκότα  oreo
50 γρ φαρίνα
3 κ.σ κονιάκ
4 αυγά
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια


Για το σιρόπι
300 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
4 κ.σ κακάο
2 κ.σ κονιάκ

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε Μπαιν –Μάρι την σοκολάτα με την μαργαρίνη.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα  oreo και τα καρύδια. Βάζουμε σε μπολ
 του μίξερ τα αυγά την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε μεχρι να
 στρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά- σιγά την λιωμένη κουβερτούρα
 ανακατεύοντας προσεκτικά με σπάτουλα και σιγά-σιγά το αλεύρι 
 τα μπισκότα τα καρύδια και το κονίακ.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 180 για 25-30’.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3-4΄΄

Σερβίρισμα
Μόλις βγάλουμε την σοκολατίνα σιροπιάζουμε με ζεστό
σιρόπι κουταλιά κουταλιά .Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε
 σε κομμάτια. Σερβίρουμε με extra σιρόπι αν θέλουμε.

Εύκολο και γρήγορο!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




ΣΟΚΟΛΑΤΟΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ?? ΤΕΛΕΙΟ!



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙ
Κομμάτια 12

Υλικά
125 γρ σοκολάτα γάλακτος
75 γρ σοκολάτα λεύκη
50 γρ σοκολατένια cookies σε μικρά κομμάτια
Ποικιλία από χρωματιστά ζαχαρωτά η σταγόνες σοκολάτας
η σοκολατένιες σταφίδες
Ξυλάκια παγωτού

Εκτέλεση
Βάζουμε την σοκολάτα γάλακτος και την λεύκη σοκολάτα να λιώσουν ξεχωριστά
η κάθε μια σε Μαιν –Μάρι. Σε λαδόκολλα  ζωγραφίζετε 12 κύκλους .
Αδειάστε την σοκολάτα γάλακτος στα σχήματα κρατώντας 1-2 κουταλιές στην άκρη.
Πιέζετε από ένα ξυλάκι όσο ακόμα η σοκολάτα είναι υγρή και αλείφετε
με ακόμα λίγη σοκολάτα για να μην φαίνεται η άκρη του.
Πασπαλίστε τα σπασμένα cookieς. Κάντε γραμμές με την λεύκη σοκολάτα
την γάλακτος και τελειώστε με τα ζαχαρωτά. Βάλτε στο ψυγείο ώσπου να σφίξουν.
 Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια

Καλή σας επιτυχία.
Εύκολα και γρήγορα!

Για παιδικό μπουφέ παρτυ γιορτή γενέθλια!!!
Δωράκι στο σχολείο .στην καλή μας δασκάλα!!!!!



Η ΑΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΙΜΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗ



Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ : ΜΩΣΑΙΚΟ




ΓΛΥΚΟ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ :ΜΩΣΑΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

Υλικά
250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
8 κ.σ κακάο
120 γρ κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
¼  φλιτζάνι κονιάκ (προαιρετικά)
1 ½ πακέτο πτι μπερ

Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο ,
την κουβερτούρα , το κακάο, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια το κονιάκ τα μπισκότα
σπασμένα και αφήνουμε για 20’ να πήξει.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρέξ ρίχνουμε το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει και να σφίξει καλά.


Καλή  επιτυχία..!!!


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΦΡΕΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 
 
ΣΟΚΟΦΡΕΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
Κομμάτια 20-25

Υλικά
200 γρ γκοφρέτες σοκολάτας
300 γρ γάλα ζαχαρούχο
80 γρ κακάο σκόνη άγλυκο
60 γρ καρυδόψιχα αλεσμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε το ζαχαρούχο να ζεσταθεί και ρίχνουμε και το κακάο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά .Αφήνουμε για άλλα 5΄και
μετά κατεβάζουμε από την φωτιά. Σπάμε τις γκοφρέτες και
τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τα καρύδια.
Στρώνουμε μεμβράνη σε πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα να πάει  παντού.
Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παγωμένο το κόβουμε σε κομμάτια και τυλίγουμε σε ζελατίνα η μεμβράνη  η
αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε…

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ SUPER ! ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ


ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ !!
Αναλυτικότερες  οδηγίες δεν υπάρχουν!


Χρειαζόμαστε σουδaκια   έτοιμα η τα φτιάχνουμε εμείς
κρέμα ζαχαροπλαστικής  σάλτσα  σοκολάτας. και Σαντιγύ


Για τα σουδάκια:
Νερό 330 γρ η μισό νερό και μισό γάλα
Αλάτι 7 γρ
Ζάχαρη 7 γρ
Βούτυρο η μαργαρίνη 150 γρ
Αλεύρι 185 γρ
Αυγά  6-7  μεγάλα (300 γρ ) μετράμε οπωσδήποτε το βάρος των αυγών.

Εκτέλεση:
Βάλτε το βούτυρο και το νερό να βράσουν. Βγάζετε από την φωτιά
και ρίχνετε μεμιάς όλο το αλεύρι. Ξαναβάζετε στην φωτιά και
ανακατεύετε καλά ώσπου το μείγμα να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά της
 κατσαρόλας και να σχηματίζει μια σφιχτή αλλά μαλακή ζύμη.
Αφήστε στην άκρη να κρυώσει  σκεπασμένο καλά με μεμβράνη που
 εφάπτεται πάνω στην ζύμη και αυτό για να μην πιάσει πέτσα.
Μεταφέρετε στο μπολ του  μίξερ  ανακατεύοντας  με το φτερό
(αν υπάρχει)   για να κρυώσει καλυτέρα..  Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα..
Όταν ανακατευτεί καλά το ένα αυγό τότε ρίχνουμε και το επόμενο ,
μέχρι να μπουν όλα τα αυγά στην ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ‘.στρώνουμε λαδόκολλα  στο ταψί
και βάζουμε ζύμη είτε με κορνέ με στρογγυλή μύτη είτε
με δυο κουταλάκια σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 15 – 20 ‘ η μέχρι να φουσκώσουν ανάλογα την
 δύναμη του φούρνου σας. 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
 ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ..
 Βγάζετε και αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν.



Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Γάλα  1 κιλό
Κρόκους αυγών 120 γρ στο κιλό    (6 αυγά μεγάλα)
Ο κρόκος ζυγίζει περίπου 20 γρ * 6 αυγα= 120 γρ
Ζάχαρη 250 γρ
Αλεύρι 120 γρ
Νισεστέ η κορν φλαουρ 20 γρ
Κρέμα γάλακτος 200 γρ η  βούτυρο η σε 1  κιλό πατισερι 300 γρ Σαντιγύ


Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα να βράσει. Tαυτόχρονα βάζετε σε μπολ την ζάχαρη
με τους κρόκους και χτυπάτε.  Ρίχνετε μέσα και το αλεύρι με το νισεστέ
και ανακατεύετε. Η  ζύμη είναι πολύ σφιχτή σε αυτό το στάδιο
 με το ζόρι  ανακατεύετε.. Μόλις φουσκώσει το γάλα αποσύρετε από
 την φωτιά και ρίχνετε ¾  ποτήρι του  βρασμένου γάλακτος στο
μπολ και ανακατεύετε.. Όλο μαζί τώρα το ξαναρίχνετε μέσα
 στο γάλα και βάζετε στη φωτιά.. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι
 η επιφάνεια να κάνει φουσκάλες.Προσοχή σε μέτρια φωτιά ..πήζει πολύ γρήγορα..
Αφού σβήσετε το μάτι σε αυτό το στάδιο ρίχνετε την
 κρέμα γάλακτος η το βούτυρο.. έτσι η κρέμα σας θα γυαλίσει.
Τοποθετείτε σε μπολ  και σκεπάζεται αμέσως με μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα.
Αφήνετε να κρυώσει.. Στην κρύα πλέον κρέμα αν θέλετε
την αραιώνετε με 300 γρ Σαντιγύ φτιαγμένη.


Σάλτσα προφιτερόλ:
Γάλα 1 κιλό
Νισεστέ η κορν φλαουρ 40 γρ
Κακάο 20 γρ
Ζάχαρη 100-150 γρ
Κουβερτούρα 250 γρ

Εκτέλεση:
Βάζετε το γάλα να πάρει μια βράση. Οπωσδήποτε κοσκινίζετε το κακάο
με την ζάχαρη και το νισεστέ. Μόλις βράσει το γάλα πάλι με τον ίδιο
τρόπο ρίχνουμε ¾  ποτήρι  βρασμένου γάλακτος μέσα στο μπολ που
έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει την ζάχαρη , το νισεστέ και το κακάο..
Μεταφέρουμε όλο μαζί το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα 
 και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.. Κατεβάζουμε απ την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα .ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει  και να γίνει όλο ένα μείγμα..
 Τοποθετούμε και πάλι μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.  Αφήνουμε να κρυώσει.

Σαντιγύ
Κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά χτυπημένη με άχνη ζάχαρη

Παρουσίαση και σερβίρισμα
Αφού έχουν κρυώσει τα σουδάκια και οι κρέμες ,γεμίζουμε τα σου
 είτε με κορνε είτε κόβοντας τα στην μέση με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
 Τοποθετούμε ανάλογα πόσα θέλουμε σε μπολάκια η ποτήρια του παγωτού
 η σε πλαστικά κυπελάκια η σε ένα μεγάλο πυρέξ ρίχνουμε από πάνω
λίγη extra κρέμα ζαχαροπλαστικής  και από πάνω την σάλτσα σοκολάτας  .
Στολίζουμε και σερβίρουμε με σαντιγί  και τρίμμα κουβερτούρας. η ξηρούς καρπούς.

Και αυτή η συνταγή είναι από γνωστό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης οπου εργαζόμουν.
Θα σας πω απλά ότι το 2001 που άλλαξε το νόμισμα σε ΕURO, όταν
όλοι  πουλούσαν1.10 εμείς πουλούσαμε 2.50 το ένα προφιτερολ .
Ερχόταν πελάτες από την άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης μόνο και μόνο να πάρουν προφιτερολ..
Αναρωτιέστε το γιατί.? Όταν το φτιάξετε θα καταλάβετε το γιατί.!!!!

TIPS:   αν σας περισσέψουν σουδάκια καταψύχονται άνετα στην κατάψυξη και είναι σαν φρέσκα  όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.
Τα ασπράδια καταψύχονται επίσης.
Οι κρέμες  τρώγονται και σαν άπλες τρεμούλες..




Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗΣ ΓΕΥΣΕΩΣ!!


ΘΕΙΚΗ  ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ 16

Υλικά
Για το κέικ
½ κιλό βούτυρο η μαργαρίνη
3 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
400 γρ κουβερτούρα
8 μέτρια αυγά
 Για το γλάσο
250 γρ κουβερτούρα
½ φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη
2 κουταλιές γάλα
2  κουταλιές γλυκόζη

Εκτέλεση
Για το κέικ
Βράστε το βούτυρο με το κακάο και την ζάχαρη έως διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίξτε την σοκολάτα και ανακατέψτε να λιώσει. Κατεβάστε από την φωτιά
και βάλτε σε μπολ αφήστε για λίγο να κρυώσει.
 Χτυπήστε τα αυγά να αφρίσουν.
Αδειάστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε 
 μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα .
Βάλτε λαδόκολλα σε ταψάκι –τσέρκι-φόρμαα 24 εκ και βουτυρώστε γύρω-γύρω.
Αδειάστε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.  
Βάλτε την φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο
ταψάκι με νερό και ψήστε στους 180’ για 1 ώρα
Βγάλτε από τον φούρνο αφήστε να κρυώσει .
 Ξεχωρίστε το κέικ από την φόρμα προσεκτικά .
Αφήστε να κρυώσει μέσα  στην φόρμα.
.Βάλτε  το με την φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες.


Για το γλάσο
Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει
η σοκολάτα και να γίνει λείο.
Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αναποδογυρίστε
ξεκολλώντας προσεκτικά την λαδόκολλα.
Περιχύστε με το γλάσο να καλυφτεί και βάλτε το στο ψυγείο….

Είναι μοναδικό!
Η υφή του είναι σαν Μους Σοκολάτας
ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ



ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΑΣ Η ...τον απαιτητικο συζυγο σας.!



ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ 12

Υλικά
Για την ζύμη
90 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
¼ φλιτζάνι  φαρίνα
1 κουταλιά κακάο σκόνη

Για την γέμιση
2 κουταλιές ζελατίνη σκόνη
200 ml γάλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι λευκης σοκολάτας
4 κρόκοι αυγών ***
1 φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα γάλακτος
(χτυπήστε μια κρέμα 200 ml)

Για το γλάσο σοκολάτας
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κουταλάκια βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια γλυκόζη

Εκτέλεση
Για την ζυμη
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε την ζάχαρη ,το αυγό, τα αλεύρια και
 το κακάο και τα χτυπάτε όλα μαζί να ενωθούν   ζύμη πρέπει να είναι λεία.
Την ανοίγετε σε δίσκο ,την τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο  για 30’.
Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείτε σε τσέρκι –φόρμα 20 εκ.την  τρυπάτε
με πιρούνι και την ψήνετε στους 190’για 15’ .

Για την γέμιση
Ρίχνετε την ζελατίνη σε 2 κουταλιές  νερό και αφήνετε να διογκωθεί ..
Σε κατσαρόλι ζεσταίνετε το γάλα .τη ζάχαρη, και την σοκολάτα ώσπου
να λιώσουν η ζάχαρη και  η σοκολάτα
Ρίχνετε τους κρόκους σε μπολ και προσθέστε το ζεστό μείγμα σοκολάτας.
Ανακατεύετε καλά και σιγοβράστε ρίχνοντας και την ζελατίνη. .
Μεταφέρετε σε μπολ και το βάζετε σε μπολ με παγάκια .
Αφήστε να κρυώσει,, ρίξτε την κρέμα γάλακτος  απλώστε πάνω
 από την ζύμη και αφήστε στο ψυγείο όλη νύχτα

Για το γλάσο σοκολάτας.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος την σοκολάτα το βούτυρο και την γλυκόζη
και ζεσταίνετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να έχετε ενε λείο  μείγμα, Αφήστε να κρυώσει.
 .Βγάλτε την τούρτα από την φόρμα και περιχύστε με το γλάσο  .
Αφήστε την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Λίγο μπελαλίδικο αλλά η γεύση του θα σας απογειώσει…
Λιώνει στο στάμα και σε κάθε μπουκιά θες και ακόμα λίγο….
Δεν θα πιστεύει κανείς πως το φτιάξατε ΕΣΕΙΣ !!!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ…
Συνταγή ειδική για πεθερές η απαιτητικούς συζύγους.!!!


***
Τα ασπράδια που περισσεύουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη
η  αν θέλετε φτιάξτε μαρέγκες η μπεζέδες. Συνταγή θα βρείτε εδώ