Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

OREO-CUP CAKES






Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από εδώ  josephswife.blogspot.gr
 Επισκεφτείτε την σελίδα να δείτε και άλλα πολλά και ωραία ,απλά και νόστιμα.



Devil's Food Cake

ΥΛΙΚΑ
2 1/3 φλιτζάνια  αλεύρi
1 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κουταλάκι του γλυκού. μαγειρική σόδα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
12 κουταλιές της σούπας.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 
2 φλιτζάνια  ζάχαρη 
2 κουταλάκι του γλυκού. εκχύλισμα βανίλιας 
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 
1 1/2 φλιτζάνια ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου


Προθερμάνετε το φούρνο στους 175’ .Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, xτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Βαθμιαία προσθέστε τη μ ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.  Βάζουμε την βανίλια. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε το μίγμα αλευριού σε τρείς, δόσεις εναλλάσσοντας με το ξινόγαλα  και ξανά το ίδιo

Τοποθετείστε το μείγμα στις φάρμες.  Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ  να βγαίνει  καθαρή 19 με 24 λεπτά. Μεταφέρετε τα κέικ σε σχάρα  και αφήστε την να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφήστε τα cupcakes  να κρυώσουν εντελώς  πριν το γέμισμα και το πάγωμα. 


frosting/Επικάλυψη  


1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές. ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα μπισκότο Oreo ( η το παραλείπεται και χρησιμοποιείται μόνο το Oreo στην κορυφή του κέικ) 

Χτυπήστε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σφίξουν βάζετε και τα ψίχουλα cookie.
Βάλτε 1/2 του μείγματος σε ένα κορνέ με μύτη και γεμίστε τα cupcakes με το άλλο 1/2 του μείγματος  και  βάλτε στην κορυφή από ½ oreo.

TIPS
Aν δεν έχουμε ξινόγαλο σπίτι μας τότε βάζουμε  σε  ενα ποτήρι φρέσκο γάλα 2  =3 κ.γ χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σταθεί  για λίγο έχουμε ετσι το ξινόγαλο που χρειαζόμαστε.

 

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ! ! !

Πραγματικά η δουλειά αυτή είναι φανταστική και αν θέλετε περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για αυτήν την υπέροχη τεχνική και όχι μόνο θα τα δείτε όλα εδώ sweetsugarbelle.com



ΠΩΣ  ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ   ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
Χρειαζόμαστε  ROYAL ICING
Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Κοιτάξτε πόσο απλό και εύκολο είναι αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο
να τα φτιάξουμε και να τα αποθηκεύσουμε για όταν τα χρειαστούμε.
Αφήνουμε να στεγνώσουν και έτοιμα

Χρησιμοποιήστε τα για cup cakes για τούρτες  και για ότι άλλο εσείς επιθυμείτε






Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ-ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!!!!





Επισκεφτείτε την σελίδα που πήραμε την ιδέα για να δείτε και άλλα πολλά και ωραία


BANANA SPLIT-MINI BITES

Χρειαζόμαστε 
Μπανάνες
Κουβερτούρα
Χρωματιστή τούφα
Σαντιγύ
Κερασάκια μαρασκίνο η κερασάκια γλυκύ του κουταλιού

Κόβουμε τις μπανάνες και αφαιρούμε λίγο από την ψίχα τους. Βουτάμε το κάτω μέρος σε κουβερτούρα που έχουμε βάλει να λιώσει σε Μπαιν Μάρι .  Βουτάμε όσο ακόμη η κουβερτούρα είναι ρευστή μέσα σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει την τούφα  και ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα. Γεμίζουμε το εσωτερικό  με χτυπημένη σαντιγύ και γαρνίρουμε με κερασάκι.
Σερβίρουμε σχεδόν αμέσως γιατί η μπανάνα μαυρίζει.

Εναλλακτικά βουτάμε όλο το κομμάτι της μπανάνες στην κουβερτούρα (το γύρω-γυρω)
Και συνεχίζουμε την ιδία διαδικασία

ΟΡΕΟ-ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ!!!




ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ
Υλικά
225 γρ τυρί κρέμα
450 γρ σοκολάτα κουβερτούρα η λεύκη κουβερτούρα
1 πακέτο  μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με λεύκη κρέμα περίπου 24 κομμάτια
Χρωματιστή ζάχαρη

Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα στο multi και ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Σχηματίζουμε με το μείγμα μικρές μπαλιές. Σε Μπαιν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε για λιγο να κρυώσει.  Βουτάμε μια μια τις μπαλιές μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε  στρώσει σε ένα ταψάκι. Αν θέλετε πασπαλίζετε με χρωματιστή ζάχαρη
Αφήνετε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ωρα
Βγαίνουν περίπου 50 κομμάτια τρούφες.

Η συνταγή από τις γλυκές απολαύσεις


Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

DONUTS ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ....



DONUTS  ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 ½ κ . σ βούτυρο παγωμένο
1 μπεικιν
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
Κανέλλα λίγο
Μοσχοκάρυδο λίγο
Αλεύρι περίπου 1 κιλό

Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.  Ζυμώνουμε και ανοίγουμε σε φύλλο. Με ένα ποτήρι και ένα καπάκι κόβω στρόγγυλα κομμάτια και κάνω και την τρύπα στην μέση.
Τηγανίζω σε καυτό λάδι . Πασπαλίζω με άχνη  και σερβίρω.

Η δόση αυτη βγαζει πάρα πολλά κομμάτια. Προσαρμόζοντας την συνταγή στο 1/3 βγήκαν περίπου 30 κομμάτια.. Το φύλλο μας πρέπει να είναι λεπτό και τα κομματια που θα κόβουμε σχετικά μικρά κάτι σαν mini donuts.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΗΤΗΣ


Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

CHEESECAKE ΜΕ OREO KAI NUTELLA ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ?


OREO + NUTELLA
Σερβιρει  6 μεγαλα και 6 μικρα  ποτηρια

Υλικά
 1 πακέτο cream cheese
1 ½ πακέτα μπισκότα OREO
2 morfat  κουτιά η 1 πακέτο διπλό σαντιγί σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ garni (2 φακελάκια)
(η 500 γρ κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη)
1 κούπα του Νες καφέ Μέρεντα  η Νutella
2-3 κ.σ λιωμένο βούτυρο η μαργαρίνη

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο multi τα oreo. Κρατάμε λίγο από το τρίμμα στην άκρη για γαρνίρισμα, Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα ορεο με το βούτυρο ισα ισα να βραχούν τα μπισκότα και το βάζουμε σαν βάση στα ποτηράκια μας από 1 -2 κουταλιές της σούπας ανάλογα το ποτήρι μας. .Χτυπάμε με το μίξερ το  1 μορφατ η την σκόνη σαντιγί  το 1 φακελάκι (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο) η την κρέμα γάλακτος(250 γρ) σε σαντιγί. Ρίχνουμε και την κρέμα τυριού. Μόλις ανακατευτούν αυτά βάζουμε και την nutella  μας. Έχουμε έτσι ένα σοκολατένιο μείγμα. Τοποθετούμε στα ποτήρια μας το σοκολατένιο μείγμα πάνω από την βάση μπισκότου. Χτυπάμε σε σαντιγί το άλλο μορφat  η τα 250 γρ κρέμα γάλακτος η τo άλλο φακελάκι σκονη και το βάζουμε πάνω από το σοκολατένιο μείγμα.
Σερβίρουμε και διακοσμούμε με το τρίμμα μπισκότου που κρατήσαμε στην άκρη.

Αν το θέλετε μέτριο προς γλυκό βάζετε το garni που έχει ήδη ζάχαρη μέσα .
Αν το προτιμάτε πιο άγλυκο βάζετε κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη και χτυπάτε σε σαντιγί.
Αν πάλι βάλετε μορφατ κουτί βάζετε εσείς όση ζάχαρη άχνη θέλετε

Καλή σας επιτυχία!!!


 Αρχική ιδέα από εδώ mybakingaddiction.com



Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΙΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΚΟΥΑΚΕΡ - LIGHT



ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΜΠΑΡΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κομμάτια 12-15
Υλικά
400 γρ δημητριακά ολικής άλεσης  
500 γρ κουβερτούρα
400 γρ κουάκερ βρώμης 50 γρ σταφίδες η δαμάσκηνα αποξηραμένα ,
Βερίκοκα η μπανάνες
100 γρ αμύγδαλα  ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπαιν Μάρι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε μέσα και την λιωμένη σοκολάτα και τα αναμειγνύουμε καλά για να πάει παντού η σοκολάτα. Απλώνουμε σε ταψάκι ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν έχει πλέον σταθεροποιηθεί το μείγμα με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες η σε ότι σχήματα σας αρέσουν.



ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κομμάτια 10-12

Υλικά
150 γρ μαργαρίνη light
80 γρ καστανή ζάχαρη
350 γρ κουάκερ βρώμης
50 γρ σταφίδες ξανθές
 230 γρ  λεύκη  σοκολάτα

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλι λιώνουμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη, και στην συνέχεια  ρίχνουμε και την βρώμη και ανακατεύουμε πολύ καλά τόσο ώστε να ποτίσει η βρώμη και να μην έχει την γεύση αλευριού. Βάζουμε μέσα και τις σταφίδες, Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε το μισό μείγμα βρώμης και φρούτων .Πατάμε από πάνω με ένα κουτάλι η με το χέρι μας μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο σχήμα
Σε Μπαιν Μαρί λιώνουμε την λεύκη σοκολάτα. Την στρώνουμε στο ταψάκι και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπάρες. Διατηρούνται στο ψυγείο τυλιγμένα σε διάφανης μεμβράνη.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

MUFFINS EXTRA LIGHT ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ




ΜUFFINS ME MHΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ EXTRA LIGHΤ
Κομμάτια 10

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης φαρίνα η απλό
1-2 κ.γ μπέικιν
2-3 κ.σ κανέλλα
¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη η φρουκτόζη
 Μεγάλα μήλα
½ φλιτζάνι λάδι
2 αυγά
¾ φλιτζάνι γάλα  1.5% λιπαρά

 Εκτελέση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά η σε μεγάλα κομμάτια όπως εσείς θέλετε να νιώθετε το μήλο. Σε μπολ ανακατεύετε την ζάχαρη με το λάδι και το γάλα προσθέτοντας και τα αυγά ένα -ένα . Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπεικιν και την κανέλλα. Ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα των αυγών. Τέλος  προσθέτετε και τα μήλα. Μοιράζετε το μείγμα σε φορμάικα μέχρι τα ¾  . ψήνετε για 20-25 στους 180΄΄.

Πολύ νόστιμα και πανεύκολα ! !










Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Κομμάτια 6-8

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 φλιτζάνια μπισκότα τριμμένα απλά η κανέλλας
2-3 κ.σ πότου της αρέσκεια σας (tia maria ,baileys)
400 γρ  κουβερτούρα

Εκτέλεση


Βάζουμε την κρέμα γάλακτος  σε κατσαρόλι να πάρει μια βράση.  Σε μπολ βάζουμε τα σπασμένα κομμάτια κουβερτούρας.  Μόλις βράσει η κρεμά την ριχθούμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Εδώ προσθέτουμε και το ποτό αν θέλουμε. Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και ρίχνουμε την σοκολάτα.  Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε πάνω από την σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο  για 3 ώρες  να παγώσει το γλυκό μας,
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα  ώστε τα μπισκότα να γίνουν η βάση του γλυκού και γαρνίρουμε αν θέλουμε  με συνταγή η με ακόμα λίγα μπισκότα.
ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ! !

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ Η ΦΛΟΓΕΡΕΣ .! ! ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

































ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ Η ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ
Κομμάτια 36

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
2 αυγά
½ φλιτζάνι  ζάχαρη
Βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένο/η
Μυζήθρα  Κρήτης γλυκιά
η  ανθότυρο (αυξάνεται τότε την ζάχαρη σε  1 1/2 φλιτζ.)

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Μισό λεμόνι
Ξυλάκια κανέλλας

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ την μυζήθρα (η  ανθότυρο)  με την ζάχαρη και τα αυγά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε κάθε  φύλλο σε 3 κομμάτια. Το κάθε πακέτο φύλλο κρούστας έχει 11-12 φύλλα *3 =33 – 36 κομμάτια. Υπολογίζετε λοιπόν ανάλογα και την γέμιση. Η γέμιση μας αντιστοιχεί σε ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο.
Σε κάθε φύλλο βάζουμε από 1 κ. γ γέμισης ,κλείνουμε τις άκρες και σχηματίζουμε ένα μικρό ρολό. Ακολουθούμε την ίδια  διαδικασία για όλα τα φύλλα. Τοποθετούμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο η  στρώνουμε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180  για  30-40 μέχρι να ροδίσουν τα μπουρεκάκια καλά.

Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρετε. Αν θέλετε τα σιροπιάζετε. Όπως και να τα κάνετε είναι φανταστικά!  Δοκιμάστε τα και με τις 2 εκδοχές και υιοθετείστε αυτή που προτιμάτε!

Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα υλικά μας μαζί για  10  περίπου λεπτά
Σιροπιάζουμε κουταλιά –κουταλιά τα μπουρεκάκια και αφήνουμε να τραβήξουν όσο σιρόπι χρειάζονται,
Σιροπιάζουμε είτε με ζεστό σιρόπι και κρύο-χλιαρό γλυκό , η με κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό.
Η επιλογή δική σας ,









Αν σας περισσέψει γέμιση και αν σας σπάσουν κάποια φύλλα κρούστας τα ανακατεύετε όλα μαζί βάζοντας και ένα γιαουρτάκι και ψήνετε μέχρι να ροδίσει το μείγμα.

Καλή σας επιτυχία.