Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ -ΧΩΝΑΚΙΑ Η ΑΠΛΑ ΧΩΝΑΚΙΑ ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ......

Τις Φώτο και τις ιδέες τις βρήκαμε σε αυτήν την φανταστικη σελίδα  happyclippings.com και σε αυτήν εδώ  annkelle.com  και τις μοιραζόμαστε μαζί σας ! Επισκεφτείτε την σελίδα και θα δείτε και άλλα πολλά!!






Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΨΩΜΙΟΥ! - ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ!


Σε αυτήν την σελίδα  artisanbreadinfive.com βρήκαμε αυτήν την όμορφη πασχαλινή συνταγή. Το site αυτό είναι φανταστικό. Έχει  πολλά και όμορφα για κάθε μέρα νόστιμα σνακ και όχι μόνο.

 

 


ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΨΩΜΙΟΥ!
 Χρειαζόμαστε

Για 1 καλαθάκι  ½ δόση ζύμης ψωμιού

 Έχτρα αλεύρι  για το άνοιγμα

1 αυγό + γάλα για επάλειψη

1 γυάλινο βαθύ μπολ  + αλουμινόχαρτο ή αλουμινένιο

Κόφτη πίτσας

Πλάστη

 

 Οδηγίες

 
 
 
 
Κάνουμε την ζύμη ψωμιού όπως ορίζει η συνταγή . Ανοίγουμε φύλλο και με τον κοφτή πίτσας κόβουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε εναλλάξ (βλέπε Φώτο) τις λωρίδες πάνω στο μπολ. Αν βάλουμε γυάλινο μπολ το καλύπτουμε πρώτα με αλουμινόχαρτο.  Πλέκουμε ξεχωριστά μια πλεξούδα που θα αποτελέσει και την βάση –αρχή του καλαθιού. Καλύπτουμε τα γύρω –γύρω της βάσης με νερό και κολλάμε την πλεξούδα. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και γάλα και ψήνουμε 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το καλαθάκι μας. Στολίστε το με αυγά με τσουρεκάκια και απολαύστε το στο πασχαλινό τραπέζι σας .


 


Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΛΑΘΙ ΜΕ cookies Sandwich Vanilla Creme!!!

 Την ιδέα Φώτο και συνταγή την πήραμε από εδώ .snackpicks.com

 
 
 
 ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΛΑΘΙ ΜΕ cookies Sandwich Vanilla Creme!!!

Υλικά
 
Πολύχρωμες καραμέλες


Ταινίας με γεύση φρούτων
 
Frosting  βανίλιας η βουτυρόκρεμα  η γλάσο
 
Μπισκότα γεμιστά βανίλιας
 
 
Πώς να κάνε τε το Μπισκοτένιο Καλάθι

Κόψτε τις ταινίες φρούτων σε οκτώ κομμάτια ίδιου μεγέθους για τα οκτώ χερουλάκια του καλαθιού. Αφήστε  κατά μέρος.

Απαλά κόψτε το πάνω μέρος των cookies .Βάλτε μια μικρή ποσότητα της βοτυρόκρεμας η γλάσου  πάνω σε ένα από τα κομμένα κομμάτια κορυφή. Στη συνέχεια κολλήστε το τεμάχιο αποκοπής στο κάτω μέρος του τμήματος καλαθιού μπισκότο με το γλάσο έτσι ώστε το μπισκότο κάθεται σε όρθια θέση .


Εισάγετε τις ταινίες ανάμεσα στα μπισκότα σάντουιτς όπως φαίνεται  για να δημιουργήσουν τις λαβές  του καλαθιού και διακοσμείστε με καραμέλες

 
 


 

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΔΕΝΙΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ !!!



ΠΑΡΤΕ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΑΣ ΑΥΓΑ!

 


ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ (1)




.digu.com
 



 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ (2)





Πασχαλινές τρούφες πεντανόστιμες μας προτεινει η σελίδα εδώ  pizzazzerie.com  για γλυκάκι πριν η μετά το  πασχαλινό τραπέζι μας.






Easter Bunny Τρούφες


Υλικά

510 γρ  τυρί κρέμα  μαλακωμένο

4-5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

2-3 φλιτζάνια καρύδας

οδηγίες

     Να είστε βέβαιοι ότι το τυρί κρέμα έχει μαλακώσει (μπορεί  να γίνει και στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα για να βοηθήσει).
     Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο.
     Προσθέστε την ζάχαρη άχνη 1 φλιτζάνι κάθε φορά μέχρι το μίγμα να είναι μια παχιά ζύμη. Εάν η ζύμη είναι σε θέση να κρατήσει το σχήμα σε μπάλα, τότε είναι εντάξει Εάν είναι πάρα πολύ κολλώδες, στη συνέχεια, προσθέστε περισσότερο ζάχαρη άχνη.
Κάντε μπαλάκια την ζύμη και βουτίξτε τα στην καρύδα. Αν έχετε πρόβλημα με το πώς να κολλήσετε την καρύδι απλά πατήστε τα λίγο     Απολαύστε το!


pizzazzerie.com

 

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ!


Για το σχολείο για το πάρτυ για το πασχαλινό τραπέζι .Εκτυπώστε  και εντυπωσιάστε.!! Τις Φώτο και τις ιδέες τις βρήκαμε σε αυτήν την φανταστικη σελίδα   melissaesplin.com  , και σε αυτήν εδώ .hwtm.com  και τις μοιραζόμαστε μαζί σας ! Επισκεφτείτε τις  σελίδες  και θα δείτε και άλλα πολλά!!














Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΑΣ !

 
Σε αυτή την σελίδα εδώ  spoonful  βρήκαμε  υπέροχες και εύκολες  οδηγίες για να διακοσμήσετε το φετινό πασχαλινό το τραπέζι σας  με όμορφα γιορτινά κέικ! ! 



ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΑΣ !
Υλικά 

Την αγαπημένη σας  συνταγή για κείκ

5 μίνι φόρμες για κέικ

Η αγαπημένη σας επικάλυψη- εδώ κρέμα τυριού επικάλυψη

Ζάχαρη μαργαριτάρια σε παστέλ χρώματα

Χρωματιστή ζάχαρη συνταγή εδώ σε διάφορα παστέλ χρώματα

Πασχαλινοί κόπτες μπισκότων (αυγά, λαγουδάκι )

Κορδέλες σε παστέλ χρώματα




Οδηγίες
 
Κάντε το κέικ .Χρησιμοποιήστε τις μίνι φόρμες  για τα μίνι κέικ .Θα έχετε περίπου 4 ή 5 μίνι κέικ συνολικά. Καλύψτε τα μίνι κέικ με την κρέμα τυριού (ή ότι άλλο σας αρέσει) και προσπαθήστε να το κάνετε όσο το δυνατόν επίπεδο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε κουπ –πατ μπισκότων πάνω από την επικάλυψη πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω.


 


Γεμίστε το με μαργαριτάρια ζάχαρη ή με χρωματιστή ζάχαρη και πιέστε με τα δάχτυλά σας για να βεβαιωθείτε ότι η πλειοψηφία της ζάχαρης ή μαργαριτάρια θα παραμείνει στο επιθυμητό σημείο (προσπαθήστε να μην πιέζετε πολύ δυνατά). Κάντε  ρίγες χρωματιστές  με ζάχαρη στα κεκάκια.





 Διακοσμήστε τα κέικ με 2 ή 3 χρώματα.  Προσπαθήστε να μην αναμειγνύεται περισσότερο από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο τα μίνι κέικ θα γίνουν πιο κομψά . Μόλις τα κέικ είναι όλα  είναι διακοσμημένα, τυλίξτε τα με κορδέλα
Τώρα είναι έτοιμα να διακοσμήσουν το Πασχαλινό τραπέζι σας! 




 
 
 
 
 
 
 

Γεμιστό τσουρέκι από την αργυρώ!



     ΤΟ  ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ
          Χρόνος Προετοιμασίας 90 λεπτά         Χρόνος ψησίματος 55 λεπτά

    ΥΛΙΚΑ

    550 γραμμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
    1 κύβο νωπής μαγιάς
    50 ml χλιαρό νερό
    100 ml χλιαρό γάλα
    100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό
    150 γραμμ. ζάχαρη
    2 αυγά χτυπημένα, σε θερμοκρασία δωματίου
    2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα)(το ξύσμα)
    1 κ.γλ. μαχλέπι σε σκόνη
    1 κ.γλ. κακουλέ σε σκόνη
    1/2 κ.γλ μαστίχα σε σκόνη

    Για τη γέμιση:
    6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
    200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

        Εκτέλεση
     
    Θρυμματίζουμε τη μαγιά σε μπολάκι, προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη, το χλιαρό νερό (στους 35οC) και τα διαλύουμε. Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού: αν είναι καυτό η μαγιά θα καεί και δεν θα φουσκώσουν τα τσουρέκια. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι από το συνολικό και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για περίπου 20΄. Είναι έτοιμο όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ.
    Σε μπολ βάζουμε (όλα χλιαρά) το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα. Τα χτυπάμε με σύρμα να αναμειχθούν. Προσθέτουμε στο αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά και τα υγρά υλικά. Ζυμώνουμε με το γάντζο 1΄-2΄ στη χαμηλή ταχύτητα γιατί θα πεταχτεί το αλεύρι και στη συνέχεια 5΄ στη δυνατή ταχύτητα. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τη σκεπάζουμε καλά και τη αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Απο 45΄ αν είναι σε ζεστό σημείο μέχρι 1 ώρα και 30΄ αν την έχουμε στον πάγκο μας. 
    Όταν φουσκώσει, την αδειάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Πλάθουμε τρία φιτίλια. Με χοντρό πλάστη πλαταίνουμε τα φιτίλια σε μακρόστενο φύλλο 40x15. Αλείφουμε κάθε φύλλο με πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα. Το ρολάρουμε και το στρίβουμε ελαφρά να φυλακιστεί η γέμιση.
    Ομοίως φτιάχνουμε και τα άλλα δύο φιτίλια. Ενώνουμε τις τρεις άκρες τους και τα πλέκουμε κοτσίδα. Το μεταφέρουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. (βουτυρωμένη) με τρύπα στη μέση. Εναλλακτικά κλείνουμε την κοτσίδα σε κουλούρα και στη μέση βάζουμε αντικείμενο (πυρίμαχο) για να μην κλείσει η τρύπα με το φούσκωμα. Θα ξεφορμάρουμε πιο εύκολα το τσουρέκι αν ντύσουμε τη φόρμα με λαδόκολλα.
     Σκεπάζουμε και αφήνουμε το τσουρέκι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει ξανά το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και λίγο νερό. Επειδή με το άλειμμα του πινέλου συρρικνώνεται ελαφρά το αφήνουμε να σταθεί για 10΄-15΄ να ξαναφουσκώσει η επιφάνειά του.
    Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσει. Τα τελευταία 10΄ το ξεφορμάρουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο να ροδίσει ομοιόμορφα.

    Εναλλακτικά
    Μπορούμε αντί να κλείσουμε το τσουρέκι σε κουλούρα, να το αφήσουμε σε μακρόστενη κοτσίδα. Το βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και το ψήνουμε όπως περιγράφεται παραπάνω.


    Η συντσγή και η φώτο είναι της Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.


Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Αξιοποιήστε τις χάρτινες θήκες των αυγών σας έτσι απλά! ! !


Αξιοποιήστε τις χάρτινες θήκες των αυγών σας έτσι απλά … υπέροχη ιδέα , άψογες φωτογραφίες  πανέξυπνη Ιδέα από το τίποτε δηλ από κάτι  που συνήθως πετάμε !

Η ιδέα και Φώτο είναι από το .designmom.com και την  Amy Christie










Χρειαζόμαστε

Χάρτινες θήκες αυγών

Χρώματα ακρυλικά

1 μολύβι και πινέλα





 
designmom.com



ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΥΓΟΘΗΚΕΣ !!!







 
 Φτιάξτε τα και εσείς ! Είναι πανεύκολα!!

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Φτιάξε φωλιές για τα πασχαλινά αυγά-5 συνταγές!


Σε αυτές τις σελίδες  εδώ  spoonful.com  εδώ scatteredthoughtsofacraftymom.com  εδώ  lemontreedwelling.com  και εδώ jello.com  βρήκαμε 4 υπέροχες και εύκολες ιδέες για να διακοσμήσετε το φετινό πάσχα το τραπέζι σας και τις μοιραζόμαστε μαζί  σας .
ΦΩΛΙΕΣ ΜΑΡΕΓΚΑΣ

Υλικά για 6 φωλιές
4 ασπράδια αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού cream of tartar ή χυμο λεμονιού
Πρέζα αλάτι  
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
καρύδα
Καραμέλες η σοκολατένια μικρά - αυγά


Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 125 βαθμούς. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τα ασπράδια των αυγών, και το αλάτι  Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να είναι γυαλιστερό και αφράτο . Βάλτε το εκχύλισμα βανίλια .
Τώρα είστε έτοιμοι να κάνετε τις φωλιές μαρέγκας.  Με το κουτάλι  της σούπας βάλτε μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και ανασηκώστε με το κουτάλι από μέσα προς τα έξω την μαρέγκα με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστεί η φωλιά. Ρίχνουμε από πάνω ινδοκάρυδο .

Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, ή μέχρι οι μαρέγκες είναι ξηρές και η καρύδα έχει ροδίσει. Μόλις κρυώσει, διακοσμείστε με ένα σοκολατένιο αυγό  η καραμέλα – αυγό .






ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΩΛΙΕΣ    

Υλικά



1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδα

καραμελάκια - φασολιών αυγά

ή σοκολατένια αυγά



Οδηγίες

Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας, σε Μπαιν Μαρί Όταν η σοκολάτα είναι ομαλή, ανακατέψτε στην καρύδα, στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα με κουτάλι σούπας σε ταψί με λαδόκολλας

Ενώ οι φωλιές είναι ακόμα ζεστές , χρησιμοποιήστε τους αντίχειρές σας και φτιάξτε την φωλιά. Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσουν και στη συνέχεια συμπληρώστε με αυγά ζελέ φασόλια.




Macaroon Nests

Υλικά

3 μεγάλα ασπράδια αυγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 γρ ινδοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
φασόλια ζελέ ή κουφέτα χρωματιστά η σοκολατένια αυγά



Οδηγίες

Θερμένεται  το φούρνο στους 160 . Τοποθετείστε λαδόκολλα σε ταψί.
Χτυπάμε μαζί ασπράδια αυγών, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει γυαλιστερό και η ζάχαρη να έχει σχεδόν διαλυθεί.

Ανακατέψτε και την καρύδα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό scoop-κουτάλι παγωτού βάλτε μια μικρή ποσότητα στην λαδόκολλα . Ψήστε 12 λεπτά, στη συνέχεια, ισιώστε το κέντρο του κάθε  φωλιάς Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι.

Περιστρέψτε το ταψί και ψήστε πρόσθετα 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν  εντελώς. Λιώστε λευκή  σοκολάτας και  βάλτε από 1 κουταλάκι του γλυκού του κουταλιού. στο κέντρο της κάθε φωλιάς .Διακοσμείστε με 3 αυγά".




Καλάθι Άνοιξη των Cookies


Υλικά

1 / 4 φλιτζάνι αλεύρι

2 Φλιτζάνια καρύδα

2 / 3 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο

1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

M & M καραμελάκια
 




Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160  βαθμούς . Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ταψί .
Ανακατέψτε το αλεύρι και την καρύδα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μεχρι η καρύδα είναι ολοσχερώς επικαλυμμένη  με  το αλεύρι.
Προσθέστε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Ρίξτε κουταλιά από το μείγμα καρύδας πάνω στην λαδόκολλα .Αν θέλετε να κάνετε το "καλάθι", βρέξτε τα δάχτυλά σας με νερό και ανοίξτε απαλά στη μέση για να κάνει μια λακκούβα για να κρατήσει καραμέλες σας.

Ψήστε για 15 - 20 λεπτά, έως ότου τα μπισκότα ροδίσουν. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ψυγείο να κρυώσουν και αφού κρυώσουν, προσθέστε  τις καραμέλες σας
.


ΦΩΛΙΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 
Τι χρειάζεστε    


1 1/2 πακέτο  πουτίγκα σοκολάτας  στιγμής (110 gr)
2-2/3 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
2/3 φλιτζάνια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού. Βανίλια  
90 ζελέ φασόλια
120 γρ κουβερτούρα


Οδηγίες

Χτυπήστε το ξηρό μείγμα πουτίγκας ,την  καρύδα, το γάλα και τη βανίλια.  Με το κουταλάκι του γλυκού βάλτε 30 κουταλιές σε ταψάκι με λαδόκολλα

Ψήστε 12 έως 15 λεπτά. Αμέσως μεταφέρετε από το ταψί σε σχάρες και πατήστε 3 ζελέ φασόλια σε κάθε κορυφή.  Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρι  και βουτήξτε την βάση από τις φωλιές στην κουβερτούρα και τοποθετήστε σε λαδόκολλα. Αφήστε να κρυώσουν .