Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

3 ΠΑΓΩΤA ME NUTELLA!!!!






ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ NUTELLA (1)

Ανακατέψτε μαζί
2 φλιτζάνια Cool Whip- παγωμένη κρέμα γάλατος
6 κουταλιές της σούπας. της Nutella
1 φλυτζάνι γάλα

Χύστε σε  καλούπια  popcicle (μπορούν να αγοραστούν στα jumbo)
Παγώστε για μερικές ώρες ή μια μέρα!
Μπορεί επίσης να γίνει με  χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέμα γάλακτος
και αποβουτυρωμένο γάλα  για να μειώσετε τις θερμίδες .




πηγή συνταγής εδώ


Παγωτό με nutella (2)

Συστατικά (για 4 μικρά παγωτά)

1/4 - 1/3 φλιτζάνι κρέμα τύπου Nutella
1/3 φλιτζάνι ζαχαρούχου συμπυκνωμένου γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλυτζάνι ζεστό γάλα

Οδηγίες

Η Nutella αναμιγνύεται με το συμπυκνωμένο γάλα. Ανακατέψτε και το κανονικό γάλα .

Χύστε σε καλούπια ή μικρά γυάλινα ποτήρια και παγώστε
Απολαύστε :)

* Με το 1/3 φλιτζάνι κρέμα Nutella  ήταν πολύ γλυκό, γιαυτό μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο και να δοκιμάσετε η γεύση που τελικά σας αρέσει.

 



πηγή και φώτο συνταγής εδώ



Παγώτο με nutella (3)

Συστατικά

     2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
     3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
     ½ φλιτζάνι Nutella



source recipe here


Οδηγίες

     Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε ένα μεγάλο μπολ να γίνει σαντυγί.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο βούτυρο
 και την Nutella σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ. ανακατεύοντας  καλά.
    Ανακατέψτε  την σαντυγί στο μίγμα Nutella και παγώστε στην κατάψυξη σε ασφαλές δοχείο για 6 ώρες. Απολαύστε το!



Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ!!!!


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ

Υλικά
 
250 γρ βιτάμ
200 γρ ζάχαρη
χυμό και ξύσμα 2 λεμονιών
4 αυγά
  2 κ.γ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο
400 γρ Βανίλια υποβρύχιο,

Κουβερτούρα τριμμένη


Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και ασπρίσει (περίπου για 10 λεπτά).
 Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα ,την βανίλια,το ξύσμα,το χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι ,ανακατεύοντας συνεχώς στην μεσσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κεικ ,ρίχνετε μεσα το μείγμα και ψήνετε το κείκ σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς .


 Για το λευκό γλάσο
Τοποθετείται σε μπαιν μαρι την βανίλια υποβρύχιο σε χαμηλή θερμοκρασία

 εως ότου λιώσει το μείγμα και γίνει ρευστό. Καλυπτέται με το γλάσο το κείκ.


Για το σοκολατένιο γλάσο.
Κρατάτε ένα μέρος λευκού γλάσου και ανακατεύετε σε αυτό 50 γρ τριμμένη κουβερτούρα.
Διακόσμηση (προαιρετικά)
Διακοσμείτε το κείκ με το γλάσο και με γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή ξύσμα λεμονιού.





ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ!!!

Την ιδέα την φώτο και την συνταγή την πήραμε από εδώ giverecipe.com
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
Υλικά

     4 λεμόνια
     2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
     200 γρ ζάχαρη
     2 φλιτζάνια νερό
     2 φλιτζάνια επιπλέον νερό  για να βράσει το ξύσμα λεμονιού

οδηγίες

     Τρίβουμε 3 λεμόνια σε μια μικρή κατσαρόλα.
     Κόψτε ένα λεμόνι σε λεπτές φέτες  δαχτυλίδια ή κατά μήκος. Προσθέστε τα σε κατσαρόλα.
     Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό πάνω από τα λεμόνια και τα βράζουμε 10 λεπτά.
    Αλλάξτε το νερό και επαναλάβετε αυτό το βήμα. Η πικρίλα από το  ξύσμα λεμονιού θα πρέπει να αφαιρεθεί με αυτόν τον τρόπο.
     Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό πάνω από το στραγγισμένο ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα.
     Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει τη σωστή συνοχή- δέσιμο της μαρμελάδας  περίπου 30 λεπτά.
     Ρίξτε το σε ένα βάζο, όταν είναι ακόμα ζεστό και αφήστε το να κρυώσει στο βάζο.



Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

Την συνταγή και φώτο τα βρήκαμε εδώ vicstrawberry.com.au



Τιραμισού Τούρτα με Φράουλα και Λευκή Σοκολάτα

Για το κέικ
450 γρ  λευκή κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
250 γρ  φράουλες  
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
3 ασπράδια αυγών
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
400 γρ (savoiardi) μπισκότα  σαβουαγιάρ
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι

Για τις μουσκεμένες φράουλες
500  γρ φράουλες
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη


Οδηγίες 

Για την βάση
Λαδώστε ελαφρά μια  22 εκατοστών φόρμα ψησίματος και βάλτε χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρι ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Μην αφήνετε το μπολ  να αγγίξει το νερό. Εν τω μεταξύ, κάνουμε πουρέ τις φράουλες. Αφαιρέστε λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέστε  το γιαούρτι και φράουλα πουρέ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

Διαλύστε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ανακατέψτε τη ζελατίνη με το λευκό μείγμα σοκολάτας. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματίσουν  κορυφές και βάλτε  βαθμιαία τη ζάχαρη άχνη. Διπλώστε απαλά  μέσα στο  μείγμα σοκολάτας.

Κόψτε τις στρογγυλεμένες άκρες από κάθε μπισκότο και πάρτε τα μισά από τα μπισκότα και.
βουτήξτε κάθε μπισκότο στο χυμό πορτοκαλιού και στρώστε γύρω γύρω από την φόρμα .Απλώστε  το μείγμα σοκολάτας. Βάλτε ξανά τα  υπόλοιπα μπισκότα σε έναν κύκλο (ίδια διαδικασία όπως και για τη βάση). Βουτήξτε μία πλευρά κάθε μπισκότου στο χυμό και η υγρή πλευρά προς τα κάτω. Πιέστε προς τα κάτω τα μπισκότα για να βάλετε  ξανά την γέμιση.  Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα .

Για τις  φράουλες
Κόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά .Καλύψτε και καταψύξτε  κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΚΟΡΜΟΣ ME MARSHMALLOWS ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΡΕΟ !!!



Μια εύκολη συνταγή με MARSHMALLOWS και μπισκότα ΟREO 
 βρήκαμε σε αυτήν εδώ την σελίδα.joandsue
Εύκολοι γρήγορη .Επισκεφτείτε την σελίδα να πάρετε και άλλες ιδέες.
 




ΚΟΡΜΟΣ ME MARSHMALLOWS ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΡΕΟ 

Υλικά

2-3 πακέτα ορεο

5 κούπες μίνι marshmallows

4 κουταλιές σούπες  βούτυρο λιωμένο

6 μεγάλα  marshmallows


Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα oreo σε μια σακούλα και με ένα πλάστη τα κάνουμε τρίμματα.
 Στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τα μίνι μαρσμελοους ανακατεύοντας συνεχώς
 και τα προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα , προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε.



 Στρώνουμε πατώντας το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και τοποθετούμε
 στην μέση τα 6 μεγάλα μαρσμέλοους και τυλίγουμε σε ρολό. 
Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί το μείγμα και μετά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.