Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

PINATA -ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ !!!!!


PINATA - ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ  

Υλικά

Παγωτάκια κώνους

Καραμελάκια smarties ή m&ms



Πολύχρωμες τρούφες


Οδηγίες

Γεμίστε τα παγωτάκια με  τα πολύχρωμα καραμελάκια.
Τοποθετήστε τις μαρέγκες πανω στα παγωτάκια
 κολλώντας  με το γλάσο βανίλιας
 Διακοσμείστε με την πολύχρωμη τρούφα Παγώστε  για πέντε λεπτά .

TIP
Κόβουμε σταυρούς στο άδειο κουτί  από τα παγωτάκια  για να δημιουργήσετε μια 
βάση έτσι ώστε  να σταθούν τα παγωτάκια όρθια .
Τυλίξτε το κουτί με χαρτί περιτυλίγματος και σερβίρετε.



πηγή και φώτο συνταγής



Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

CUP CAKES ME ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΥΓΙ...ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΕΤΟ!!!-ΑΤΟΜΙΚΑ ALASKA!!


 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ sheknows.com


Παγωτό βούτυρο

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 αυγά
1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
ΚΑΨΤΕ το βούτυρο μέχρι τα στερεά του γάλακτος είναι ένα σκούρο καφέ και το βούτυρο μυρίζει καρύδι. 
(Μην πάρετε τα μάτια σας από το βούτυρο σε περίπτωση που καίει.)


 Ρίχνουμε σε ένα ρηχό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, 15 έως 30 λεπτά.


Βράζουμε ένα φλιτζάνι γάλα. Σε ένα μίξερ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. 
Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.


 Προσθέτουμε και το καφέ βούτυρο και συνεχίστε να κτυπάτε.


Τοποθετούμε όλο το μείγμα στην φωτιά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αναμείξτε απαλά την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή. Αφήστε το παγωτό να ολοκληρωθεί και να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Brown κέικ

Υλικα
19 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι συσκευάζονται ανοικτό καφέ ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160βαθμούς C.
Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κάψτε το βούτυρο μέχρι τα στερεά του γάλακτος είναι ένα σκούρο καφέ και το βούτυρο έχει οσμή μυρίζει καρυδιού. (Μην πάρετε τα μάτια σας από το βούτυρο σε περίπτωση που καίει.) Ρίχνουμε σε ένα ρηχό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, 15 έως 30 λεπτά.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο καφέ, την καφέ ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη σε ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου δύο λεπτά. Χτυπάμε και προσθέτουμε και τα αυγά ένα-ένα κάθε φορά ανακατεύοντας καλά, και στη συνέχεια το εκχύλισμα βανίλιας.


Ανακατεύετε και  το μίγμα αλευριού σε χαμηλή ταχύτητα
Τοποθετείτε το μείγμα σε φόρμες για κεκάκια  λειαίανονατς το 
πάνω μέρος με σπάτουλα και βάζετε στον φούρνο 


Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας
Αφαιρέστε από το φούρνο  και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα.


Κάντε τη μαρέγκα

Υλικά
6 ασπράδια αυγών
1-1/2 φλιτζάνια συν 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ


Οδηγίες

Βάλτε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να κρατούν τις μαλακές αιχμές. Ενώ ο αναμικτήρας εξακολουθεί να λειτουργεί σε μια μέτρια ταχύτητα, προσθέστε στη ζάχαρη μια κουταλιά κάθε φορά. Προσθέστε το κορν φλάουρ. Χτυπάμε μέχρι να κρατά η μαρέγκα τις πολύ δύσκαμπτες αιχμές.

Ξεκινήστε τη συναρμολόγηση του ατομικού Baked Alaska

Τοποθετήστε κάθε cupcake σε πιατέλα (χρησιμοποιήστε ένα πιάτο που μπορεί να αντέξει τη θερμότητα). Έχετε ένα καμινέτο έτοιμο . ΜΗΝ επιχειρήσετε να κάνετε μια ψημένη  μικρή Αλάσκα στο φούρνο. Το μόνο που θα γίνει είναι να λιώσει, καθώς δεν θα υπάρχει αρκετά παγωμένο παγωτό από πάνω για να το διατηρήσει. .
Βάλτε μία μπάλα παγωτό σε κάθε cupcake.


Γρήγορα σκεπάζουμε με μαρέγκα.


Με το καμινέτο σας κάψτε γύρω –γύρω από τη μαρέγκα για να προσθέσετε μια χρυσή αφή


Σερβίρετε αμέσως.


 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ sheknows.com



Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙ -ΠΑΛΕΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙ -ΠΑΛΕΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ!

 Χρειαζόμαστε

κουβερτούρα λιωμένη

m&ms

σακουλάκια διαφανής 

κορδέλα



Οδηγίες
 
Εκτύπωσε το πρότυπο  , τοποθετήστε σε ένα ταψί μπισκότων και καλύψτε με λαδόκολλα.
     Σε ένα μπεν μαρί λιώστε την  σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετείστε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ.
    Κάντε το περίγραμμα της παλέτας στο πρότυπο στη συνέχεια γεμίζεται το περίγραμμα με περισσότερη σοκολάτα.

     Θα χρησιμοποιηθεί το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να λειάνει κάθε παλέτα έξω, στη συνέχεια τοποθετείται ένα κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και μπλε M & M πάνω στην σοκολάτα για να μοιάζουν με σταγόνες χρώμα.
     Όταν τελειώσετε, βάλτε στο ψυγείο για να σκληρύνει η σοκολάτα.
     Όταν σκληρύνει η σοκολάτα  τυλίξτε κάθε παλέτα σε μια πλαστική σακούλα και δέστε με κορδέλα.









Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ!!!


 Πηγή φώτο και συνταγής από εδώ thecomfortofcooking.com


1 ΛΕΠΤΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ  ΜΕ ΤΣΙΠ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ
Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας άσπρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κουταλάκι του γλυκού (πρέζα) αλάτι
1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες
Βάλτε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε μια κούπα μέχρι να λιώσει, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι, ανακατέψτε  καλά στην κούπα την βανίλια ,ζάχαρες και το αλάτι. 
Αναμίξτε και τον κρόκο αυγού . Ανακατεύουμε  το αλεύρι. Βάλτε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Τοποθετείστε την κούπa στον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή βαθμίδα για 40 δευτερόλεπτα, το πολύ 50 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε ζεστό (ίσως ακόμη και με μια κουταλιά παγωτό).







Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ - ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ DONUTS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!


Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ larecetadelafelicidad.com




 Donuts σοκολάτα


Υλικά
Για τη ζύμη μίνι ντόνατς

 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ αλεύρι για σκληρό ψωμί
 25 γρ  νωπής μαγιάς
80 γρ ζάχαρη
60 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ αλάτι
 2 αυγά, μέγεθος L
250 ml γάλα

Για το γλάσο ζάχαρης

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας νερό

Για το γλάσο σοκολάτας
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
 5 κουταλιές της σούπας νερό
150 γρ μαύρη σοκολάτα






Οδηγίες
Τρίψτε τη νωπή μαγιά στο αλεύρι με τα δάχτυλά σας, βάλτε και το βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και, τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα
Ανακατέψτε για περίπου 10 έως 12 λεπτά (είναι μια πολύ κολλώδη ζύμη).
Τοποθετήστε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια
 πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες

Ανοίξτε σε φύλλο και κόψτε 48 στρόγγυλα κομμάτια με ένα ποτήρι και με ένα καπάκι (γάλα ,νερό) κόψτε την μέση .Τηγανίστε και βάλτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί .

Για το γλάσο ζάχαρης, βουτάμε κάθε ντόνατ στη ζάχαρη άχνη,

 και να τους αφήσουμε να ορίζεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γλάσο σοκολάτας, το νερό αναμειγνύεται και τη ζάχαρη. 

Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
 Εάν αισθάνεστε ότι  το γλάσο είναι πολύ σταθερό  προσθέστε λίγο περισσότερο νερό
 ή βάλτε  στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα. 
Αν το βρείτε πολύ υγρό, αφήστε το γλάσο σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξει.

Βουτήξτε κάθε ντόνατ στην σοκολάτα, και να τους αφήσουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν θέλετε να προετοιμάσετε το "ντόνατ γλειφιτζούρι" έκδοση, απλά πρέπει να πασπαλίσουμε τους λουκουμάδες με ορισμένες διακοσμήσεις ζάχαρης και όταν είναι τελείως στεγνά βαζουμε ένα ραβδί γλειφιτζούρι σε κάθε ντόνατ.


Οι λουκουμάδες μπορούν να καταψυχθούν.


πηγή και φώτο συνταγής από εδώ larecetadelafelicidad.com