Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τιραμισού Cupcakes (2) !!!!



Τιραμισού Cupcakes
Υλικά
 
cupcakes (συνταγή ακολουθεί)
espresso μους σοκολάτας (συνταγή ακολουθεί)
1/4 φλιτζανιού καφέ ή espresso
frosting μασκαρπόνε (συνταγή ακολουθεί)
σκόνη κακάο για το πασπάλισμα
θρυμματισμένα ladyfingers- σαβουαγιάρ  για το γαρνίρισμα

 Cupcakes βανίλιας 

Υλικά

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
 1 κουταλιά της σούπας. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι λάδι
1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
5 ασπράδια αυγών

Οδηγίες 
  
Κοσκινίστε μαζί αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε..
Σε άλλο  μπολ με το  μίξερ χτυπήστε  το βούτυρο και τη ζάχαρη περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι και το γάλα.
Προσθέστε το μίγμα αλευριού και το μείγμα γάλα-λάδι  εναλλακτικά στο μπολ  Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη.  Χύστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα
Διπλώστε αρχικά το 1/3 από τα ασπράδια αυγών στην ζύμη και  στην συνέχεια τα υπόλοιπα ασπράδια.
Αλείψτε ελαφρά και αλευρώστε τις φόρμες  Γεμίστε τα ¾ με την ζύμη .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18 έως 20 λεπτά


Espresso Μους σοκολάτας
Υλικά

2 φλιτζάνια παγωμένα κρέμα γάλακτος
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη espresso
225  γρ κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη

 Οδηγίες
Ζεστάνετε ¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια βαριά κατσαρόλα μέχρι να κάψει.
Ανακατέψτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη σκόνη espresso, και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ μεταλλικο μέχρι να ενωθούν καλά, στη συνέχεια, προσθέστε την ζεστή κρέμα γάλακτος με μια αργή ροή, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Μεταφέρετε το   μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καταγραψεί 80  °
C  το θερμόμετρο. Ρίξτε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μπολ.
​​Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά. Χτυπάμε την κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια παγώνουμε .
Χτυπάμε το υπόλοιπο 1 ¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί Βάζαντας αρχικά το ¼ της κρέμας γάλακτος στην κρέμα σοκολάτας και σιγά σιγά και την υπόλοιπη κρέμα.


Μασκαρπονε -Mousse συνταγή
Υλικά 
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
225  γρ τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε την κρέμα έως ότου γίνει σαντυγί .
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε  τα 2/3 φλιτζάνια της σαντυγίς  στο τυρί μασκαρπόνε, μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέστε την υπόλοιπη σαντιγί. . Ανακατεύουμε μέχρι η σαντιγί να ενσωματωθεί πλήρως.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει αρκετά.


 ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του κώνου η με ένα κορνέ γεμίστε τα cupcakes με γέμιση  Espresso Μους σοκολάτας Αλείψτε τα με καφέ ή espresso. Με κορνε διακοσμήστε τα από πάνω με την κρέμα –μους τυρί μασκαρπόνε.
Βάλτε σκόνη κακάο πάνω από cupcakes και γαρνίρουμε με τριμμένο σαβουαγιάρ

  πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .culinaryconcoctionsbypeabody.com





Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

CUP CAKES ΚΑΙ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ-ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ!!!




CUP CAKES ΚΑΙ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ-ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ
Αυτή η συνταγή κάνει 15 μικρά κέικ

Υλικά

225 γρ βούτυρο - θερμοκρασία δωματίου
225 γρ ζάχαρη άχνη
225 γρ αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
4 μεγάλα αυγά - θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 μικρά μανταρίνια
περίπου 1/2 - 1 κουταλάκι  του καφέ ζάχαρη για κάθε κέικ
15 φέτες αποφλοιωμένες κλημεντίνες (1 φέτα ανά κέικ)


Ζεστό σιρόπι:
1/2 φλιτζάνι χυμό μανταρινιών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη



Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, .Προσθέστε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Με το χέρι κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα και το διπλώνουμε για να ανακατευτεί.


 Βάλτε περίπου 1/2 - 1 κουταλάκι του καφέ ζάχαρη στο κάτω μέρος από ένα λαδωμένο ταψί για μάφιν. Προσθέστε μια φέτα μανταρίνι  (περικοπή περίπου 1 εκατοστό πάχος), στην κορυφή της ζάχαρης. 
 

 
Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ομοιόμορφα βάλτε μια κουταλιά  κέικ
 πάνω σε κάθε μανταρίνι (περίπου 3/4 της φόρμας) Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


 Κάντε το σιρόπι, βάζοντας  το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν
 μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να  αρχίζει να πήζει.



Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα βγάλτε τα ψημένα κέικ από τη φόρμα και 
τοποθετείστε σε μια σχάρα. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω
 από τα κέικ για να μπορέσουν να απορροφήσουν.



πηγή και φώτο αυνταγής από εδώ drizzleanddip.com







Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ !!


 πηγή κια φώτο συνταγής από εδώ .receitasnota10.com


ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

500 γρ  κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα
90 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι   ένα φύλλο λαδόκολλας  και αλείψτε με βούτυρο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπαιν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και  τα καρύδια.
Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί .Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφαιρέστε το γλυκό  τραβήξτε  μακριά το χαρτί και το κόψτε σε τετράγωνα 2 εκ. περίπου.
Διαρκεί μέχρι και 2 εβδομάδες στο ψυγείο. Τα καρύδια μπορούν να αντικατασταθούν  με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.




Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ –ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!!!


 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ pastrychef.com


ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ –ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

Υλικά
Βούτυρο 156 γρ
Ζάχαρη άχνη 226 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 226 γρ
Αλάτι 1/8 κ.γ
Ασπράδια αυγών 156 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γ  εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Χτυπήστε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι λείο .
Σιγά-σιγά προσθέστε τα σε θερμοκρασία δωματίου ασπράδια των αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και βουτυρώστε με μαλακωμένο βούτυρο.
Κόψτε ένας κύκλο 7" -8 "σε διάμετρο. Τοποθετήστε το πρότυπο πάνω στο προετοιμασμένο ταψί Ανακατεύοντας το μείγμα ομοιόμορφα τοποθετείστε πάνω από το πρότυπο χρησιμοποιώντας σπάτουλα αφαιρέστε το πρότυπο και επαναλάβετε. 


Ψήστε στους 175 C για 5 λεπτά, έως ότου οι άκρες είναι ροδίσουν.
 Αφαιρέστε από το φούρνο, και γρήγορα τοποθετείστε πάνω από ένα ποτήρι ή ένα κύπελλο για να δημιουργήσετε το σχέδιο τουλίπα.


Για Σοκολατένια μπισκότα : Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού. κακάο στο  1/4 μείγματος βανίλιας. Ανακατέψτε  το μείγμα  σοκολάτας  ξεχωριστά  ​​από το μείγμα βανίλια  ή αναμείξτε τα 2 μείγματα μεταξά τους και  στη συνέχεια ψήνουμε. Μπορείτε να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σχήματα και σχέδια!





Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ 5 ΥΛΙΚΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ!!!

 πηγή από εδώ the-cookie-fairy.blogspot.

ΜΕ 5 ΥΛΙΚΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ

Υλικά για 4 ατομικά μπολάκια

1 κρέμα γάλακτος 200 ml
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 κ.σ ουίσκι (προαιρετικά) ή χυμό
3 κουταλιές σούπας  nutella
3 κ.σ γάλα εβαπορέ

Οδηγίες
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει , χωρίστε το μείγμα σε 3 μπολ.
Στο ένα μέρος ριξτε την ζάχαρη άχνη και το ουίσκι και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει.
Στο δεύτερο ανακατέψτε με την nutella. Στο τρίτο ανακατέψτε το εβαπορέ.
Τοποθετείστε σε στρώσεις από 1-2 κουταλιές από κάθε μείγμα.