Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Εργολάβοι ή μπάλες ινδοκάρυδου φουρνιστές!!!!

 πηγή και φώτο από εδώ caietulcuretete

Εργολάβοι ή μπάλες ινδοκάρυδου  φουρνιστές

Υλικά (για 15 κομμάτια)
100  γρ ινδοκάρυδο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό

Για το γλάσο:

50  γρ μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος


 Οδηγίες

Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη το ινδοκάρυδο και το αυγό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια 
μέχρι το μείγμα να πάρει μια απαλή υφή. 


 Πλάστε το μείγμα σε μπάλες μέγεθος καρυδιού  και τα βάζουμε σε ένα
 δίσκο επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.

  Τοποθετούμε στον φούρνο  χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά, 
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στο κάτω μέρος.



Σπάστε την  σοκολάτα σε κύβους και βάλτε στην  φωτιά σε μπεν-μαρί μέχρι να λιώσει
 και στο τέλος ανακατέψτε και την κρέμα γάλατος.


Αφήστε 10 λεπτά για να σκληρύνει το γλάσο και να κρυώσει. Αν θέλετε  βουτήξετε πλήρως στη σοκολάτα, αλλά ήθελα να σας συστήσω να χρησιμοποιήσετε σκούρα σοκολάτα, επειδή είναι ήδη αρκετά γλυκά τα γλυκά μας μπαλάκια !


Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ !!!!!



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ 

Υλικά

500 ml γάλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι
250 γρ βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ λεπτά φύλλα κρούστας
 

Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε το σιμιγδάλι. Επιστροφή στην φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να πήξει (παίρνει μερικά λεπτά). Αναδεύουμε συνεχώς για να αποφευχθούν τα εξογκώματα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και πάλι και ανακατεύετε τη ζάχαρη και βανίλια 125 γρ βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά, ένα-ένα.
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, λιώσει το υπόλοιπο βούτυρο 125 γρ.


Πάρτε φύλλα κρούστας και τα κόβουμε τόσο ώστε η  μικρότερη πλευρά τους να ταιριάζει με ταψί σας.


Πάρτε ένα φύλλο  και απλώνουμε λίγη κρέμα με λιωμένο βούτυρο πάνω. 
Στη συνέχεια, διπλώστε το φύλλο από αυτό είναι η μακρύτερη του πλευρά.


Κάντε το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Τυλίξτε και βάλτε σε ένα ταψί. Συνεχίστε μέχρι να γεμίσει όλο το ταψι Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C  για 35 λεπτά περίπου.


Για το σιρόπι
700  γρ ζάχαρη
700 ml νερό
Όταν το γλυκό ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Απλά μαγειρεύουμε  τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να δέσει. Χύστε το ζεστό σιρόπι πάνω στο γαλακτομπούρεκο . Εδώ, ο χρόνος είναι σημαντικός - το σιρόπι πρέπει να είναι πολύ ζεστό όταν το ρίχνουμε από πάνω, οπότε μην το προετοιμάσει εκ των προτέρων. Προσεκτικά κόψτε το γλυκό και το αφήνουμε για μια-δυο ώρες για να μουλιάσει.



Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα.

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ palachinkablog.com


Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ -ΜΠΑΡΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ !!!!!

 πηγή και φώτο από εδώ realmomkitchen.com

ΜΠΑΡΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ 

Υλικά για το  Κεικ - Μπισκότο
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλάκωσε
1 αυγό
225 γρ τυρί κρέμα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι

 ΓΛΑΣΟ
½  κούπα βούτυρο μαλακωμένο
115 γρ  τυρί κρέμα, μαλακωμένο
3 ½ κούπες  ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1-3 κουταλιές σούπας γάλα
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες
Για το κεικ -μπισκότο 
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και το μίγμα των αυγών
Προσθέστε τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά.
Απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα με σπάτουλα σιλικόνης σε ταψί ελαφρά λαδωμένα
Ψήνουμε στους 180βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα
Αφήστε το ταψί να κρυώσει εντελώς.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή μίξερ), κτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε την ζάχαρη άχνη  γάλα, βανίλια και το χρώμα εάν είναι επιθυμητό. Χτυπάμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο.
Κάλυψε με το γλάσο το ταψί. Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει Κόβουμε τα μπισκότα σε μπαρ και σερβίρουμε! Κάνει 40 κομμάτια.

 

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Cheerio ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ!!!

 φώτο από εδώ kathiecooks.

Cheerio ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού- γλυκόζης
1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
5 φλιτζάνια Cherrio


Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε  τη ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Αφήστε το μείγμα να βράσει για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε τα Cheerios και ανακατεύουμε μέχρι όλα να επικαλυφτούν καλά
Πάρτε μια κουταλιά από το μείγμα τοποθετείστε σε λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει. Απολαύστε το.
 
συνταγή και φώτο από εδώ realmomkitchen.com