Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε ένα κέικ!!!!!


Συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε  ένα κέικ

     Η διακόσμηση ενός κέικ χωρίς φουσκώματα στο κέντρο είναι ότι καλύτερο. Όταν η θερμοκρασία του φούρνου είναι πολύ υψηλή ,στα  κέικ- παντεσπάνια  αναπτύσσονται  στρογγυλεμένες κορυφές στο κέντρο  της ζύμης, Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο φούρνου για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας.


     Για να κάνετε επίπεδη  μια τούρτα βάζουμε ένα πιάτο πάνω του αμέσως μετά αφού το βγάλουμε  από το φούρνο. Πιέστε το πιάτο απαλά.
Τοποθετείστε λαδόκολλα στο ταψί σας για να διασφαλιστείτε  ότι η τούρτα θα βγει εύκολα.
     Για να βάλετε ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο  στις πλευρές του κέικ, κρατήστε το κέικ σας  σε μια ψηλή  τουρτιέρα και ήπια χτυπήστε  τα καρύδια, κ.λπ. πάνω από τις πλευρές με το χέρι σας.


     Για να διατηρήσετε την τουρτιερα σας καθαρή καθώς θα βάζετε την επικάλυψη βάλτε γύρω γύρω κομμάτι λαδόχαρτο. Κάντε  το πρώτο στρώμα αλλείματος  κέικ πάνω από τις λωρίδες. Όταν τελειώσετε το αλλειμα αφαιρέστε προσεκτικά το λαδόχαρτο μια και έξω
     Πριν να γράψετε σε ένα κέικ με το γλάσο, σχηματίστε απαλά τα λόγια με μια οδοντογλυφίδα.





Ακανόνιστο    
                                                            
Πατήστε την επίπεδη πλευρά του ενός κουταλιού  του γλυκού πάνω στο γλασο και τραβήξτε ευθεία προς τα πάνω, σχηματίζοντας μια κορυφή. Επαναλάβετε πέρα από την κορυφή και τις πλευρές του κέικ.



 

Κύματα


Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του ενός κουταλιού του γλυκού έτσι ώστε να κάνει μια μικρή περιστροφική κίνηση προς μία κατεύθυνση. Στη συνέχεια, μετακινήστε το κουτάλι πάνω λίγο και να κάνει άλλη τροπή προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επαναλάβετε έως ότου ολόκληρο κέικ καλυφτεί



 

Λωρίδες 

Ξεκινώντας από τις άκρες, τραβήξτε λωρίδες με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Επαναλάβετε έως ότου ολόκληρη η κορυφή καλύπτεται. Χρησιμοποιώντας το ίδιο μαχαίρι, κάντε κάθετες λωρίδες γύρω από τις πλευρές του κέικ.

 




Ζιγκ-Ζακ

Περάστε τα δόντια ενός πηρουνιού στο γλάσο σε μια κυματιστή κίνηση.






πηγή και φώτο από εδώ .tasteofhome.com




Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Το πιο εύκολο κέρασμα- σταφύλι σε ξυλάκι !


Είναι το πιο εύκολο κέρασμα και από τα πιο οικονομικά! Γίνονται σε ελάχιστο χρόνο και είναι πολύ εντυπωσιακά στην εμφάνιση !

Υλικά
σταφύλια
λευκή σοκολάτα
ξηρούς καρπούς
οδοντογλυφίδες

Οδηγίες
Παίρνουμε ρώγες σταφυλιού καρφώνουμε σε κάθε μια ρώγα από μία οδοντογλυφίδα
και  τις βουτάμε στην λιωμένη λευκή σοκολάτα ,
και κατευθειαν σε τριμμένουν ξηρούς καρπούς της επιλογή μας.

πηγή από εδώ blog.candiquik.



Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Χιονάνθρωπος marshmallow σε ξυλάκια!!!!



Υλικά
Μαρσμελοους
Ξυλάκια καλαμάκια
Σταγόνες σοκολάτας
Λευκή σοκολάτα χρωματισμένοι με πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 110 βαθμούς C.
Τοποθετείστε τα ξυλάκια στα marsmallows και  ψήστε τα για 8 λεπτά ή μέχρι να μοιάζουν 

με τα marshmallows  στην παραπάνω εικόνα !



Γυρίστε τα marshmallows ανάποδα προσεκτικά
Για τα μάτια τοποθετείστε μινι τσιπ σοκολάτας πάνω στα ζεστά marshmallows
 Βάλτε τις μύτες με σταγόνες σοκολάτας


 ΕΤΟΙΜΑ -ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ !


 ΧΑΡΊΣΤΕ ΤΑ !

πηγή και φώτο από εδώ .cutefoodforkids.




Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Λαχταριστές Ταχινόπιτες!


Υπέροχες λαχταριστές Ταχινόπιτες! Δοκιμάστε !
Υλικά
    4 φλιτζάνια αλεύρι , κοσκινισμένο
    1 φλιτζάνι γάλα *
    2 1/ 4 κουταλάκι του γλυκού ( 1 φάκελος , 7 γρ) μαγιά
    1/3 κούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/4 φλιτζάνι ή λιγότερο νερό
    1 αυγό , για  επάλειψη (προαιρετικα)

  *Για όσους νηστεύουν τα γαλακοκομικά μπορούν να

 αντικαταστήσουν το 1 φλιτζάνι γάλα με 1 φλιτζάνι νερό!

Γέμιση

    1/2 φλιτζάνι ταχίνι
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ( περισσότερο ή λιγότερο , ανάλογα με το πόσο γλυκό σας αρέσει )
Κάνει 8 ψωμιά


 οδηγίες

    Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό  .Ανακατεύουμε με το αλεύρι , τη ζάχαρη , τη μαγιά , το ελαιόλαδο και το αλάτι για να κάνουμε  μια ομαλή , ελαστική και να μην κολλάει ζύμη . Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι

    Καλύψτε με ένα υγρό πανί και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 - 15 λεπτά . Δεν θα αυξηθεί όπως και τα άλλα ψωμιά , μην πανικοβληθείτε . Θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε  τη γέμιση , ενώ αναπαύεται η ζύμη.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια , αλείψτε με ελαιόλαδο , ώστε να μην στεγνώσει .
    Πάρτε τρία από τα κομμάτια και τα ανοίγουμε (ατομικά ), σε πολύ λεπτά  φύλλα

    Βάλτε το μείγμα ταχίνι μεταξύ αυτών των τμημάτων και τεντώστε την ζύμη με το χέρι για να γίνει πλέον , πιο λεπτή .

    Χωρίστε στα δύο 


     Ανοίγουμε ένα από τα κομμάτια για να κάνει μια μεγάλη ζύμη .

 
    Τυλίξτε το σαν ένα φαύλο κύκλο και βάλτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ,
 σπρώχνοντας  προς τα κάτω με την παλάμη σας

 πηγή και φώτο από εδώ .yogurtland.com

    Συγχαρητήρια : Ένα από τα κομμάτια έχουν γίνει ! Τώρα κάνουμε τα ίδια βήματα για τα υπόλοιπα 9 κομμάτια για να κάνουμε συνολικά 8 ψωμιά

    Αλείψτε τα με αυγό & μείγμα νερού , και βάλτε σουσάμι για διακόσμηση

    Ψήστε σε 165
c  για 25 - 30 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν.