Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Κάτι σαν μιλφέιγ !


Είναι γλυκό με σφολιάτα και κορν φλαόυρ! Εύκολο γλυκάκι ψυγείου για όλες τις ώρες!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1,5 λίτρο ή 6 1/3 φλιτζάνια γάλα
150 γρ κορν φλάουρ
3 πακέτα (9γρ καθένα) ζάχαρη βανίλια
8 κρόκοι αυγών
200 γρ ζάχαρη
1 μορφατ

Εκτέλεση
Αφήστε τα φύλλα σφολιάτας να αποψυχθούν   σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κάνουμε  πιρουνιές τρυπώντας όλο το φύλλο παντού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα
 Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε το σχήμα ανάλογα με το μέγεθος του  ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Στην συνέχεια κόψτε καθε φύλλο σε τετράγωνα (έκανα 12)Αυτά θα είναι το πάνω μέρος.

Για την κρέμα: 

Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέστε ένα φλιτζάνι γάλα (από τις 6 το 1/3 φλιτζάνια), και το κορνφλαουρ και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το γάλα και την ζάχαρη βανίλια να βράσει, και όταν πρόκειται να πάρουν μια βράση, ανακατεύουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των κρόκων ανακατεύουμε συνεχώς για ένα λεπτό μεχρι να βράσει η κρέμα και να κοχλάσει..Κατεβάζουμε από την φωτιά.
.
 Μεταφέρουμε  το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Όταν κρυώσει, προσθέστε το μορφατ χτυπημένο σε σαντυγί κια ανακατέψτε απαλά.

 Τώρα βάλτε ολόκληρο το φύλλο στον πάτο του ταψιού τοποθετείστε τη γέμιση πάνω. Τακτοποιήστε τα κομμένα φύλλα  από πάνω .Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν από το σερβίρισμα. Αχνίζουμε  με ζάχαρη άχνη. 
Αντί για το πάνω φύλλο της σφολιάτας, μπορείτε να βάλετε σαντιγί!

 πηγή και φώτο από εδώ cafechocolada.blogspot