Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Φανταστικά μπισκότα σοκολάτας-βουτύρου!



Υλικά
6 φλιτζάνια (750 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1-1/4 φλιτζάνια (137 γρ) σκούρα σκόνη κακάο
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού (8 γρ)
2 φλιτζάνια (454 γρ) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
2 φλιτζάνια (400 γραμμάρια) ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι (228 γρ) καστανή ζάχαρη
3 αυγά απο το ψυγείο 
2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Θέστε κατά μέρος.
Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε την κρέμα βουτύρου και την ζάχαρη
 μέχρι να αφρατέψει περίπου 5 λεπτά. Χτυπάμε και τα αυγά
Προσθέστε το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.
 Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε. 

Αφαιρέστε την  1/2  ζύμη από το μπολ, κάνετε μια μπάλα,
 και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης 
.Τυλίξτε και επαναλάβετε με 2ο μισό της ζύμης. 
Παγώστε τους δύο δίσκους της ζύμης για 45 λεπτά περίπου.
Αφαιρέστε ένα δίσκο και αφαιρέστε το πλαστικό περικάλυμμα.
 Τοποθετήστε πάνω σε ένα χαρτί λαδόκολλας και ανοίξτε τη ζύμη.
 

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς  C .
  Τοποθετείστε την λαδόκολλα και τη ζύμη σας σε ταψί και στη συνέχεια,
 τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από το ψυγείο και κόψτε τα σχήματα σας χρησιμοποιώντας κουπ-πατ της επιλογής σας,. Τοποθετήστε το φύλλο με τα cookies στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν το ψήσιμο. Ψήστε μέχρι τα άκρα μπισκότων να  είναι τραγανά περίπου 16 λεπτά. 

Σημειώσεις
Μπορούν  να αποθηκευθούν σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως 2 εβδομάδες. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν καλά σε ένα αεροστεγές δοχείο.

πηγή και φώτο από εδώ sweetapolita.com