Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Φτιάχνουμε μπισκοτένια ταρτάκια εύκολα!



  • Υλικά
  • 2  και 3/4  φλιτζάνια αλεύρiγια όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ  αλάτι
  • 1 φλιτζάνι  ανάλατο βούτυρο,μαλακωμένο
  • 1  και 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας



βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους175 ° C. Αλείψτε το εξωτερικό του κάθε μπολ-φόρμας muffins με λάδι.

βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε  το αλεύρι και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε το αυγό και τα εκχυλίσματα.Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου, 1 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.

βήμα 3

Ανοίγουμε τη ζύμη σε γενναιόδωρα αλευρωμένη επιφάνεια . Κόψτε κύκλους από την ζύμη  Τοποθετείστε  ένα κύκλο πάνω από κάθε καλούπι πιέζοντας για να σχηματίστεί  λεία επιφάνεια.

βήμα 4

Ψήστε 11-13 λεπτά ή μέχρι τα  μπισκότα να  είναι σταθερά και να ροδίσουν. . Αφαιρέστε προσεκτικά  από την φόρμα  και αφήστε  να κρυώσουν  εντελώς.Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
πηγή και φώτο .wilton.com