Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Τα περίφημα lamingtons!


Υλικά

6 αυγά 
 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη 
1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
1/3 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει 
2 φλιτζάνια καρύδα 
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 
1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη 
Βούτυρο 15 γρ
 1 φλιτζάνι γάλα


 Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C με αέρα .  Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι παχύ και κρεμώδες, στη συνέχεια, χτυπήστε βαθμιαία στη ζάχαρη φροντίζοντας να διαλυθεί εντελώς 
  Ρίξτε και το κοσκινισμένο αλεύρι.


Απλώστε το μίγμα στο ταψί.
Ψήστε το κέικ για περίπου 35 λεπτά, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ κάντε το γλάσο με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ.Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αν είναι πολύ παχύ προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα.

Όταν το κέικ είναι δροσερό, κόψτε  σε τετράγωνα. 
Συμβουλή μου είναι να αφαιρέσετε το πλαινό  στρώματου κείκ  γιατί  θα πέσει στο γλάσο

Μια άλλη συμβουλή: αν έχετε χρόνο, είτε στο ψυγείο ή στην ψύξη να παγώσετε το κέικ όταν είναι κομμένο. Αυτό μειώνει τα ψίχουλα, όταν εσείς βάζετε το γλάσο  Αφήστε  στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Βουτήξτε κάθε τετράγωνο στο γλάσο  και στραγγίστε το  περίσσειο. Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι  στην  καρύδα και απαλά καλυψτε με την  καρύδα στην κορυφή και τις πλευρές. Τοποθετήστε τα Lamingtons σε μια σχάρα
πηγή και φώτο από εδώ clairekcreations.com