Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Πως να κάνετε την Τούρτα maltesers και Συμβουλές!



Για την βάση

Υλικά
200γρ (καστανή ζάχαρη
185ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα
125 γρ βούτυρο, ψιλοκομμένο
115γρ (3/4 φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει
75 γρ 1/2 φλυτζάνι) αλεύρι
50 γρ  (1/2 φλιτζάνι) σκόνη κακάου
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για την γέμιση
Βούτυρο 185 γρ  επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
345 γρ (2 1/4 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη
95 γρ (3/4 φλιτζανιού) γάλα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας γάλα, επιπλέον
465 γρ Maltesers

Ganache
300 γρ σκούρα μαγείρεμα σοκολάτα, ψιλοκομμένο
125ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
30 γρ βούτυρο

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών κέικ με βούτυρο. Ντύνουμε την βάση και  τις πλευρές  με χαρτί ψησίματος.

Τοποθετήστε τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε ένα φούρνο μικροκυμάτων Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτατα  ανακατεύοντας κάθε λεπτό, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να γίνει λείο.

Χρησιμοποιήστε ένα χτυπητήρι για να χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι και το κακάο σε σκόνη μέσα στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπάμε το αυγό. Χύστε στο ταψί .Ψήστε για 55 λεπτά ή μέχρι ένα σουβλάκι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.. Αφήστε κατά μέρος στο ταψί  για 5 λεπτά να κρυώσει

Για να κάνετε τη ganache, τοποθετήστε τη σοκολάτα, κρέμα και το βούτυρο σε ένα φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλές μπολ ή σε μπαιν μαρι. Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα ανακατεύοντας κάθε λεπτό, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μίγμα είναι ομαλό.

Γλάσο για την γέμιση
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπήσετε το επιπλέον βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα σε σκόνη και έξτρα γάλα μέχρι να γίνει αφράτο. Ανακατεύουμε σε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ganache.
Αφήστε το υπόλοιπο της ganache σε κρύο μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ώστε να είναι γυαλιστερό και  κατάλληλο για επάλειψη.

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε την τούρτα οριζόντια σε τέσσερα στρώματα. Τοποθετήστε το παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Απλώστε με το ένα τρίτο  του γλάσου Συνεχίστε και καλύψτε με το υπόλοιπο κέικ και γλάσο τελειώνοντας με την τούρτα. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά

Απλώστε την ganache ομοιόμορφα πάνω από την κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Διακοσμήστε με Maltesers.
πηγή συνταγής από εδώ  taste.com.au



Πως να κάνετε την Τούρτα maltesers και Συμβουλές!



 Ετσι θα είναι το μείγμα πριν μπεί για ψήσιμο

 Κόβουμε σε 4 κομμάτια

Συμβουλή 1
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το σωστό μέγεθος φόρμα κέικ: 20cm (βάση μέτρησης).

Συμβουλή 2
Οι συνταγές έχουν δοκιμαστεί με ένα φούρνο μικροκυμάτων 800W. Αν ο δικός σας φούρνος μικροκυμάτων σας είναι πιο ισχυρός  ανακατέψτε το μείγμα κάθε 30 δευτερόλεπτα, και μόνο μαγειρέψτε μέχρι το βούτυρο λειώσει  σχεδόν. Εναλλακτικά, τοποθετήστε την καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Όποια μέθοδο και αν χρησιμοποιήσετε, είναι σημαντικό να μην θερμαίνεται το μείγμα πάρα πολύ, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πήξη. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής για την προσθήκη του αλευριού και σκόνη κακάο, και στη συνέχεια τα αυγά.

Συμβουλή 3
Πρόκειται για ένα παλιομοδίτικο στυλ του κέικ σοκολάτας με βάση το κακάο, το οποίο εξισορροπεί τον πλούτο των τριών στρωμάτων κρέμα βουτύρου. Έχει μια σταθερή υφή που κάνει την κοπή και διαχωρισμό των στιβάδων εύκολη. Όταν κόβετε τα στρώματα χρησιμοποιήστε  ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να κόψετε εντελώς όλη την τούρτα με μία κίνηση.

Συμβουλή 4

Αυτό το κέικ έχει σχεδιαστεί για να φουσκώνει στο κέντρο κατά το ψήσιμο, καθώς το βοηθά στη δημιουργία της ελκυστικό τητας σχήματος του κέικ. Όταν κόβετε το κέικ σε στρώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα από τα τέσσερα στρώματα κόβοντας όλο το πάνω  μέρος

Συμβουλή 5
Για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη στις Maltesers, στολίστε την ημέρα που πρόκειται να σερβίρετε το κέικ. Μπορείτε να ψήσετε το κέικ και να κάνετε τα στρώματα  με το γλάσο μία ημέρα πριν, στη συνέχεια, κρατήστε το στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο. Αποθηκεύστε  την  ganache στο ψυγείο, επίσης, και βγάλτε εκτός ψυγείου έξω περίπου δύο ώρες πριν από τη διακόσμηση του κέικ έτσι ώστε να έχει χρόνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Φορώντας βαμβακερά γάντια κατά την τοποθέτηση των Maltesers στην τούρτα θα σταματήσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα για την σοκολάτα.

πηγή από εδώ www.taste.com.au