Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Κέικ και τρούφες red velvet!




Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. του μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
2 κουταλιές της σούπας. κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
2  φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
2 αυγά 
1  φλιτζάνι βουτυρόγαλα
2 κουταλιές. εκχύλισμα βανίλιας
1-2 γρ. κόκκινο χρώμα τροφίμων
1 κ.γ  άσπρο ξίδι
1/2  φλιτζάνι ζεστό καφέ (μην παραλείψετε αυτό το συστατικό)


Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °  C.

Αλείψτε και αλευρώστε 2 τα ταψιά και καλύψτε με λαδόκολλα .Δεδομένου ότι είναι ένα. υγρό κέικ, κολλάει λίγο έτσι προετοιμαστείτε σωστά

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, σκόνη κακάο και το αλάτι.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα άλλο μπολ.
​​Εάν χρησιμοποιείτε χρωστικές τροφίμων gel, προσθέστε την σε αυτό το στάδιο. Μπορεί να θέλετε να μετριάσει το χρώμα Προσθέστε  τα αυγά, το βουτυρόγαλα, τη βανίλια και το χρώμα τροφίμων. Ανακατέψτε πριν να προσθέσετε τον  καφέ και το ξύδι. Ανακατέψτε όλα μαζί. 

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο  μπολ για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί. Βάλτε περίπου το ένα τέταρτο των ξηρών συστατικών στο μπολ.
​​Προσθέστε τα υγρά συστατικά σταδιακά, σε εναλλαγή με τα ξηρά συστατικά, αναμιγνύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό.

Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ταψάκια
Ψήστε για 30-40 λεπτά ή έως ότου η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή  Μην  το παραψήσετε. 
Προετοιμάστε το ganache σοκολάτας και πάγωμα.

Για τη σοκολάτα ganache:

Υλικά
 1/2 φλιτζάνι . κρέμα γάλακτος
50 γρ απλό τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Πρέπει να γίνει ζεστή , αλλά δεν χρειάζεται να βράσει. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πυκνώσει. 
Χρησιμοποίησα δύο στρώματα κέικ ανάποδα για να κάνουμε  ένα κέικ πιο επίπεδο .Βάλτε την μισή  ganache σε κάθε στρώμα κέικ και το βάζετε στο ψυγείο να πήξει πριν το γλάσο.

Γλάσο τυριού

300
ml  κρέμα γάλακτος
1 ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι  ζάχαρη άχνη
 
Οδηγίες:

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να αφρατέψει  Μην παραχτυπήσετε  Προσθέστε  το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε ξανά, μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί
Βάλτε ένα στρώμα κέικ σε ένα πιάτο τούρτα. Τοποθετείστε λωρίδες με χαρτί ψησίματος κάτω από τις άκρες της τούρτα για να κρατήσετε  την τουρτιέρα καθαρή.

Χρησιμοποιήστε 1φλιτζάνι γλάσο του για να γεμίσετε το κάτω στρώμα κέικ, στη συνέχεια καλύψτε με το άλλο στρώμα κέικ. Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο του γλάσου σε ολόκληρο το κέικ. 

Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε. 


πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .adorasbox.net



ΤΡΟΥΦΕΣ  RED VELVET ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 


Υλικά 
1 δόση κεικ red velvet
2 πακέτα τυρί κρέμα 
250 γρ σοκολατα -κουβερτούρα υγείας


Οδηγίες
Φτιάξε το κεικ σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφήστε το να κρυώσει καλά 
και κάντε το τρίμμα-ψίχουλα.


Ανακατέψτε το με το τυρί κρέμα κια πλάστε σε μπαλάκια.
Βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν.


Λιώστε την σοκολάτα σε μπαιν -μαρι και βουτήξτε τα παγωμένα μπάλακια 
στην πολυ ζεστή σοκολάτα. Ετοιμα!

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ www.bakerella.com


ΤΡΟΥΦΕΣ RED VELVET ME ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά 
1 δόση κεικ red velvet
1 δόση γλάσο τυριού
250 γρ λευκή σοκολάτα

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως και παραπάνω

Για το γλάσο τυριού 
κάνει 3 φλιτζάνια.
Υλικά
2 πακέτα τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Ανακατεύουμε τη βανίλια, ανακατεύετε συνέχεια σταδιακά τη ζάχαρη άχνη 

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .the-baker-chick.com