Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Μπισκοτάκια καρδιές με καραμέλα !


Υλικά
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλaκωμένο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
 1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
Το 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
σκληρή καραμέλα για το κέντρο  του μπισκότου

Οδηγίες
Για να κάνετε τη ζύμη: Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα, χτυπάτε σε  κρέμα το βούτυρο, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Βάλτε και το αυγό μέχρι να αναμιχθεί, στη συνέχεια βάλτε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το αλεύρι ρίχνοντας  περίπου το ένα τρίτο κάθε φορά, μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα. Η ζύμη μπορεί να φανεί μαλακή  αλλά θα σταθεροποιηθεί όταν παγώσει
Χωρίστε τη ζύμη στα δυο.. Απλώστε  κάθε μισό  σε σχήμα  δίσκου και  τυλίξτε  το σε πλαστικό περιτύλιγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Για τη δημιουργία των cookies: Ζεστάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς. Καλύψτε ένα ανθεκτικό ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε το με λάδι. Μεταξύ 2 φύλλα λαδόχαρτου ελαφρά πασπαλισμένα με αλεύρι, ανοίγουμε τη ζύμη  Αφαιρέστε το πάνω φύλλο.
Κόψτε τα μπισκότα με ένα μεγάλο κόφτη μπισκότων. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να μεταφέρετε τα σχήματα στο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας απόσταση μεταξύ των cookies. Αφαιρέστε τα κέντρα των cookies με ένα μικρότερο κόπτη μπισκότων. (Κρατήστε τα κέντρα για να ψηθούν αργότερα.)
Τοποθετήστε ένα σκληρό ζαχαρωτό –καραμέλα στο κέντρο της  κάθε καρδιάς και ψήστε έως ότου τα μπισκότα αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά γύρω από τις άκρες και το ζαχαρωτό λιώσει περίπου 8 έως 10 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, στη συνέχεια να τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως . Κάνει 30 κομμάτια 

πηγή και φώτο από εδώ spoonful.com