Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Παγωμένο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα !


Υλικά
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
840ml γάλα πλήρες αγελαδινό
200ml ζαχαρούχο γάλα
240ml κρέμα γάλακτος φυτική

για την διακόσμηση
Τρούφα σοκολάτας
Φουντούκια, χοντροκομμένα

Οδηγίες

Φτιάξτε το σάντουιτς. Αδειάστε το µείγµα κρέµας ζαχαροπλαστικής και το αγελαδινό γάλα (περίπου 600ml ή όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας) σε ένα µπολ και χτυπήστε τα σε µέτρια ταχύτητα στην αρχή και µετά σε δυνατή, µε ένα µίξερ χειρός για 5΄ µέχρι να πήξει η κρέµα. 

Βουτήξτε µε τα χέρια σας τα µπισκότα ένα ένα στο υπόλοιπο αγελαδινό γάλα και καλύψτε τη βάση ενός παραλληλόγραµµου ταψιού διαστάσεων 25 Χ 35 εκ. Απλώστε την κρέµα πάνω από τα µπισκότα και κάντε ακόµα µια στρώση µε µπισκότα πάνω από την κρέµα, αφού τα βουτήξετε κι αυτά στο γάλα. Σε ένα µπολ, αδειάστε την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τη σε σαντιγί µε µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα. 

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Αδειάστε το µείγµα επάνω από τη δεύτερη στρώση µπισκότων. Πασπαλίστε το σάντουιτς µε τρούφα και φουντούκια και βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει, µέχρι να σερβίρετε. Όταν κρυώσει, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

πηγή και φώτο από εδώ www.glykamystika.gr