Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατάκια με γεύση καφέ !


Υλικά 

250 γρ  ζάχαρη
75 ml  νερό
125 γρ μαργαρίνη
100 γρ αλεσμένα καρύδια
100 γρ  αλεσμένα μπισκότα
90 γρ σοκολάτας κουβερτούρα
1-2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο καφέ
150  γρ  σοκολάτα γάλακτος

Οδηγίες

Πρώτα βράστε την  zάχαρη  για λίγο με τα 75 ml  του νερού. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς, αφαιρέστε το κατσαρόλι  από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Σε αυτό προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά: καρύδια αλεσμένα, μπισκότα, καφέ και σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
 Όταν το μίγμα είναι κρύο, και παίρνοντας  ένα κουτάλι για να σχηματίσουμε μικρές μπάλες,  κόβουμε στη μέση  με μια οδοντογλυφίδα, για να δώσετε την  μορφή κόκκων καφέ. Παγώστε για λίγο στο ψυγείο και κατόπιν βουτήξτε τατσην σοκολάτα που εχετε λιώσει πριν σε μπαιν-μαρι. Τοποθετείστε και πάλι στο ψυγείο κια αφού σφίξει η σοκολάτα εινια πλέον έτοιμα για σερβίρισμα

πηγή και φώτο από εδώ coolrecepti.