Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό ψυγείου με μερέντα!


Υλικά  για το  κέικ  Μερέντας
 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
100
ml λάδι
100
ml γάλα
150 γρ . nutelle ή Μερέντα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια

Σιρόπι:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
100
ml νερό

Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο  γάλα
2 φακελάκια πουτίγκα βανίλια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Για την επικάλυψη
2 κρέμες γάλακτος  (2*200
ml )
ή  1 μόρφατ


Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μίγμα  της βάσης και ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε για ένα λεπτό ή δύο την ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό κέικ Αφήνουμε να κρυώσει.


Για την κρέμα
Τοποθετείστε τα φάκελα της πουτίγκας  το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με λίγο γάλα, προσέχοντας να μην   δημιουργηθούν σβώλοι.  Βάλτε το υπόλοιπο  γάλα να βράσει. Ρίχνουμε στο βραστό γάλα το μείγμα της πουτίγκας  ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, αφαιρέστε από τη θερμότητα και ανακατέψτε σε αυτό την μαργαρίνη. Τοποθετείστε την κρέμα πάνω από το σιροπιαστό κέικ.


Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα η κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος ή το μόρφατ σε σαντιγί και καλύπτουμε το γλυκό μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε . 

 πηγή και φώτο από εδώ