Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολτένιες Καρδιές Ρυζιού Krispie Αγίου Βαλεντίνου !!!



Θα χρειαστείτε:
  1 δόση ρυζιού Krispie λιχουδιές (συνταγή παρακάτω)
μια σακούλα  τσιπ σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
γλειφιτζούρι μπαστούνια -καλαμάκια-ξυλάκια
τρούφα χρωματιστή
σελοφάν σακουλάκια  
 κορδέλες


Υλικά: 
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 
250 γρ  marshmallows 
 6 φλιτζάνια ρύζι Krispie δημητριακών 

 Οδηγίες: 
Καλύψτε ένα  ταψί με λαδόκολλα. Αλείψτε το  λαδόχαρτο ελαφρά με λάδι . Αφήστε στην άκρη.. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα marshmallows και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν  εντελώς. Αφαιρέστε την κατσαρόλα  από τη φωτιά και προσθέστε το ρύζι Krispie δημητριακών. Ανακατεύετε μέχρι να  επικαλυφθούν  (εργασία γρήγορα!) Και στη συνέχεια βάλτε το  μείγμα στο  φύλλο ψησίματος. Χρησιμοποιώντας βουτυρωμένα τα χέρια πατήστε το μείγμα ομοιόμορφα στο φύλλο ψησίματος. Αφήστε  κατά μέρος και αφήστε να κρυώσει. Μόλις το μείγμα  είναι εντελώς δροσερό, αφαιρέστε ολόκληρο το λαδόχαρτο σε ένα ξύλο κοπής ή τον πάγκο.


 Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουπ-πατ  σε σχήμα καρδιάς 
κόψτε καρδιές απο το μείγμα.


 Σπρώξτε απαλά ένα ξυλάκι  στο κέντρο του πυθμένα της καρδιάς.


 Συνεχίστε με τις υπόλοιπες καρδιές.


 Σε μπεν μαρί  λιώστε τα τσιπ σοκολάτας με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Το λίπος βοηθά να αραιώσουμε την σοκολάτα ελαφρώς, γεγονός που καθιστά μια καλύτερη συνοχή .

 Βουτήξτε τις καρδιές στη σοκολάτα, αφήνοντας τυχόν περίσσειασοκολάτα να στάξει  
 σε ένα καθαρό κομμάτι χαρτί κερί.


Διακοσμήστε τις καρδιές  ενώ η σοκολάτα είναι ακόμα υγρή.

  
Συνεχίστε με τις υπόλοιπες καρδιές.
 Έκανα κάποια εντελώς βουτηγμένα στη σοκολάτα, και κάποια  μισά βουτηγμένα (το οποίο νομίζω ότι φαινόταν πιο όμορφα, και ήταν λίγο πιο εύκολο να βουτιά). Αφήστε τη σοκολάτα να σκληρύνει τελείως (περίπου 2-3 ​​ώρες) πριν το σερβίρισμα ή τη συσκευασία.


 Τυλίξτε κάθε σχήμα καρδιάς  σε μια πλαστική σακούλα και δέστε με μια κορδέλα.

πηγή και φώτο από εδώ .piebirds.org