Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Κέικ σοκολάτας 3 στρώσεων !



Υλικά
4 αυγά διαχωρισμένα
1 κουταλιά της σούπας νερό
150γρ ζάχαρη
Βούτυρο ή μαργαρίνη 125 γρ
65 γρ αλεύρι
50 γραμμάρια κακάο χωρίς ζάχαρη
χλιαρό γάλα 500 γρ  (μισό λίτρο)
βανίλια
πρέζα αλάτι

 ζάχαρη άχνη για να διακοσμήσετε


Σημειώσεις:

Είναι σημαντικό τα αυγά να  βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες
Το βούτυρο μπορείτε  να το λιώσετε  στο φούρνο μικροκυμάτων.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το νερό, και προσθέστε τη βανίλια


Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε να κρυώσει.


προσθέστε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε 


Κοσκινίστε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι.


και τα  προσθέσετε στο μείγμα , χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν  πλήρως 


Στη συνέχεια, ρίξτε και το ζεστό γάλα, είναι σημαντικό να είναι ζεστό,
 διαφορετικά το βούτυρο θα σκληρύνει.


Τώρα θα πρέπει να χτυπήσουμε  τα ασπράδια ξεχωριστά, πιθανότατα χρησιμοποιώντας  το ίδιο σύρμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε να  είναι εντελώς καθαρά και στεγνά .


Προσθέτουμε το  ξύδι αφού έχουμε πρώτα σιγουρευτεί πως το μπώλ μας  καθαρό και στεγνό πάρα πολύ καλά, χωρίς να έχει ούτε λίπος, όχι τίποτα.

Το ξίδι είναι ένας σταθεροποιητής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχετε, ή κρέμα ταρταρ ή χυμό λεμονιού.
 

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα κακάο κουταλιές από τα ασπράδια .


Αφού αναμειχθούν  καλά, παίρνουμε το σοκολατένιο μείγμα και το ρίχνουμε στο
υπόλοιπο μείγμα ασπραδια-μαρέγγας και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα
πάνω μέχρι να έχουμε ένα μείγμα  απαλό  και αφράτο.


Ετσι έχουμε τελικά ένα μείγμα



Το καλούπι είναι μικρό  περίπου 20 x 20 cm πρέπει να  είναι βουτυρωμένο και αλευρωμένο. 
Αν δεν έχετε μικρά πυρέξ , κάντε διπλή  συνταγή. 


Τοποθετείτε και ψήστε το μείγμα στους 160 ° C για 1 ώρα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι φυσιολογικό να κατεβεί. Αλλά υπάρχει ένα κόλπο, το οποίο είναι ότι όταν ψήνεται, απενεργοποιήστε το φούρνο 10-15 λεπτά πριν και αφήστε το κέικ στο εσωτερικό χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Έτσι θα κρυώσει αργά και θα  κρατήσει το σχήμα.

Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν από την κοπή. Δείτε πώς φαίνεται μέσα. 


Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη  ή κακάο χωρίς ζάχαρη.

 Πηγή και φώτο από εδώ decoraciondemabel.blogspot