Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα!


Υλικά


3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα
400 γρ. ζάχαρη
250ml νερό
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες
Φρόντισε τα πορτοκάλια να είναι ακέρωτα. Πλύνε καλά και κόψε σε φέτες 1 εκατοστού
Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη πρόσθεσε το πορτοκάλι, σκεπάζοντας τον πάτο της κατσαρόλας
Χαμήλωσε πολύ τη φωτιά και άφησε τα πορτοκαλάκια σου να γλασαριστούν για 1 1/2 ώρα περίπου. Βγάλε σε πιατέλα και άφησε να στραγγίξουν
Όσο κρυώνουν και στραγγίζουν τα πορτοκάλια ετοίμασε τη σοκολάτα. Λιώσε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήμα, να λιώσει τελείως. Πρόσθεσε και το βούτυρο
Βούτα μία, μία τις φετούς το πορτοκάλι μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και άφησε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα
Αφού σφίξει ξανά η σοκολάτα μπορείς να σερβίρεις

πηγή κια φώτο από εδώ .tlife.gr