Αρκουδάκια μπισκοτάκια

Είναι μπισκοτάκια αρκουδάκια! Ότι πρέπει  για να τα δώσουμε σαν πρωινό κολατσιό
με ένα ποτήρι γάλα ή σνακ για το σχολείο!
 
Υλικά
250 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Προαιρετικά: 
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για τη διακόσμηση:
20 με 30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
1 πακέτο  πολύχρωμες καραμέλες smarties ή m&ms

Οδηγίες
Στο αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας .Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη  και  τη ζάχαρη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε μία έως δύο κουταλιές γάλα. 
Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα ή αλουμινόχαρτο και  τοποθετείστε την στην κατάψυξη για 20 λεπτά
 
Ανοίξτε το κρύο ρολό της ζύμης στο επιθυμητό πάχος (η δική μου ήταν περίπου 0,5 cm) ανάμεσα σε  δύο λαδόκολλες και με ένα ποτήρι ή κουπ-πατ κόψτε  κύκλους για το πρόσωπο και από 2 μικρότερους κύκλους για τα αυτάκια. Πιέστε απαλά τα δάχτυλά σας για να κολλήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους. 
Βάλτε το ταψί για περίπου δέκα λεπτά, στο ψυγείο και  στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να κοκκινίζουν ελαφρά στην κάτω πλευρά. Τα cookies είναι πολύ μαλακά όταν είναι ζεστά  αλλά όταν κρυώσουν  σκληραίνουν  και  γίνονται τραγανά.

Λιώστε τη σοκολάτα στον μπαιν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και με μια οδοντογλυφίδα, φτιάξτε στάζοντας  δύο σταγόνες για τα μάτια και τη μύτη για να κολλήσουμε τα καραμελάκια . Αφήστε να κρυώσουν έως ότου η σοκολάτα σκληρύνει και έχετε  χαριτωμένα αρκουδάκια που θα διασκεδάζει κάθε παιδί!

 πηγή από εδώ coolinarika.com


Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !