Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Κέικ σοκολατένιο νηστίσιμο ή αλλιώς το κέικ της Δημητρούλας!


Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
¾ φλ. καλαμποκέλαιο
1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. σόδα
1 φλ. νερό
½ φλ. κακάο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες
Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι,  ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας. 

Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.

Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.




2 σχόλια :

  1. Φαινεται πεντανοστιμο! Συγχαρητηρια! Θελω να το φτιαξω τωρα, αλλα δεν εχω κακαο. Αν βαλω ροφημα σοκολάτας κ λιγοτερη ζαχαρη θα βγει καλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! ναι μπορείτε να βάλετε ρόφημα σοκολάτας αλλα μειωστε την ζαχαρη απο 1 φλιτζάνι στα 3/4 αν θελετε γλυκό αποτέλεσμα ή σε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρης αν θέλετε το κεικ λίγο πιο άγλυκο! Καλή συνέχεια και καλή επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή