Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Ζελέ στο ταψί απλά υπέροχο !


Είναι γλυκό ψυγείου! Είναι καλοκαιρινή και εύκολη συνατγή! 
Είναι με ζελέ και φρουτάκια στο ...ταψί !



Υλικά

1 πακέτο  διπλό  βατόμουρο ζελέ
1 πακέτο διπλό Φράουλα  ζελέ
1 1/3  φλιτζάνια γιαούρτι ( σε θερμοκρασία δωματίου )
4 φλιτζάνια βραστό νερό
1  κεσεδάκι φρέσκες φράουλες, κομμένες σε σχήμα καρδιάς

Οδηγίες

Ξεκινήστε να αακατεύετε την σκόνη του  ζελέ βατόμουρο με 2 φλιτζάνια  βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Κρατήστε 1 φλιτζάνι  από το μείγμα και  τοποθετείστε το  σε ένα ξεχωριστό μπολ. 


Ανακατέψτε το υπόλοιπο μείγμα με τα 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι  μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε σε ένα πυρέξ  και τοποθετήστε το ψυγείο για να πήξει λίγο περίπου 30 λεπτά. 


Πάρτε το ζελέ   που αφήσατε πριν στην άκρη και ζεστάνετε το για  λίγο αν έχει γίνει το μείγμα παχύ Ανακατέψτε σε 2/3  κούπες νερό και περιχύνουμε το πρώτο στρώμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να πήξει λίγο περίπου 30 λεπτά. 


Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για το άλλο κουτί ζελέ. Πριν από τη τελική στρώση, τοποθετήστε σε σχήμα καρδιάς φέτες φράουλας στο 3ο στρώμα στο επιθυμητό σχήμα. Για να διατηρήσετε τις φράουλες στη θέση τους  αλείψτε το πίσω μέρος της κάθε φέτας  με ένα κομμάτι του τελικού στρώματος ζελατίνης .

Ρίξτε το τελικό στρώμα ζελέ και βάλτε στο ψυγείο για να παγώσει 
 για μια τελευταία φορά, τουλάχιστον 3 ώρες.
Κόβουμε και σερβίρουμε.


 πηγή και φώτο από εδώ .heatherlikesfood.com