Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Πως φτιάχνουμε eclair cake!


 
Υλικά 
2 φακελάκια κρέμα βανίλια στιγμής
3 κούπες γάλα
1 μόρφατ ή μια μικρή κρέμα γάλακτος
Κρακεράκια Παπαδοπούλου η Αλλατίνη 



Για το γλάσο σοκολάτας 
 
1/3  κούπα κακάο

1  κούπα ζάχαρη

1/4  κούπα γάλα

125 γρ Βούτυρο (ή μαργαρίνη)- ½ φλιτζανι 

1 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια


Οδηγίες
 Για τη γέμιση
Χτυπήστε το μείγμα βανίλιας στιγμής και το γάλα. 
Χτυπήστε και το μόρφατ να αφρατέψει η την κρέμα γάλακτος  
 και ανακατέψτε με το μείγμα της βανίλιας.
Τοποθετήστε ένα στρώμα από τα κρακεράκια στην βάση ενός ταψιού 
και απλώστε το 1/2 του μίγματος βανίλιας-μόρφατ πάνω από τα κρακεράκια .
Επαναλάβετε με ακόμα μια στρώση κρακεράκια -κρέμα και τέλος πάλι κρακεράκια .


 Για το γλάσο οκολάτας
Βάλτε το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη σε  κατσαρολάκι  να βράσουν  για 1 λεπτό, 

ανακατεύοντας πολύ συχνά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και δροσίστε ένα λεπτό. 
Προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ρίξτε την επικάλυψη σοκολάτας πάνω από το κρακεράκια. 
Για να στερεωθεί και να πήξει καλά το γλάσο σοκολάτας το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Απολαύστε το!

Πηγή από εδώ thekitchenismyplayground.com