Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Φραουλίτσες με σοκολάτα-ιδανικά για παιδικό πάρτυ !!!!!


Είναι γλυφειτζούρια για παιδικό πάρτυ! Είναι με φραουλίτσες βουτηγμένες στην λιωμένη σοκολάτα!Σοκολάτα-φράουλα pops

Υλικά:
Για 24  κομμάτια 

24 φράουλες μεσαίου μέγεθος
350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ σοκολάτα λευκή
24 γλειφιτζούρια μπαστούνια ή καλαμάκια ξυλάκια
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμες σοκολάτες χρωματιστές
Καρδούλες διακοσμητικές  φαγώσιμες


Οδηγίες:
Βγάλτε το κοτσάνι και τα φύλλα από την κορυφή της κάθε φράουλας και απαλά τοποθετήστε ένα ραβδί γλειφιτζούρι στο κέντρο. Ετοιμάστε ένα κομμάτι φελιζόλ για να κρατήσετε όρθια και κάντε 24 τρύπες σε αυτό με ένα από τα ραβδιά. 


Χρησιμοποιώντας ένα μπεν μαρί, σιγά-σιγά βάλτε να λιώσει η σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. (Ή χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μικροκυμάτων - Φούρνος σε 30 δευτερόλεπτα με προσαυξήσεις, ανακατεύοντας κατά διαστήματα  μέχρι να λιώσει.)


Βουτήξτε τις φράουλες στη σοκολάτα, Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά / φυσαλίδες οπουδήποτε γιατί αλλιώς οι χυμοί της φράουλας θα διαρρεύσουν. Αφήστε να τρέξει  απαλά η περίσσεια σοκολάτα  και τοποθετείστε στην υποδοχή του φελιζόλ για να στεγνώσει. 


 Μόλις η σοκολάτα εχει στεγνώσει  επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την  χρωματιστή  καραμέλα με εναλλασσόμενα χρώματα, και βυθίζοντας λιγότερο βαθιά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα για να δημιουργήσετε έγχρωμα στρώματα.

  
Μετά την τελική βουτιά από  κάθε pop, γρήγορα πασπαλίζουμε την κορυφή με χρωματιστά τρουφάκια  και τοποθετήστε πίσω στο φελιζόλ να στεγνώσουν  Τυλίξτε τα αν θέλετε.


TIP:
Αν δεν βρίσκουμε εύκολα χρωματιστές σοκολάτες λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρι και χωρίζουμε σε 3 μέρη
Το ένα το αφήνουμε λευκό και στο άλλο βάζοντας μερικές σταγόνες κόκκινο χρήμα ζαχ/κης θα έχουμε ένα ωραίο ροζ χρώμα. Στο τρίτο προσθέτουμε περισσότερο χρώμα φτιάχνοντας το φουξ χρώμα.
Όσο περισσότερο χρώμα βάζουμε τόσο πιο έντονο το αποτέλεσμα

πηγή και φώτο από εδώ aspicyperspective.com


1 σχόλιο :