Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Πασχαλινά αυγά με μπισκότα βανίλιας! !


Είναι εύκολα και πολύ γρηγορα για να τα φτιάξετε με τα παιδάκια σας παρέα και να απολαύσετε !

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα βανίλιας γεμιστά
1 συσκευασία 200 γρ  τυρί κρέμα , μαλακωμένο
500 γρ λευκή σοκολάτα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, κίτρινο και μπλε

Οδηγίες
Βάλτε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μούλτι και κάντε τα τρίμματα . Προσθέστε το τυρί κρέμα  έως ότου να ανακατευτούν καλά σταματώντας που και που για να ξύσετε κάτω και γύρω από τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων μία φορά ή δύο φορές, αν χρειάζεται. 

(Εάν δεν έχετε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να βάλετε τα μπισκότα  σε μια μεγάλη σακούλα ziplock, και  ανακατεύουμε μέσα το τυρί κρέμα με το χέρι.)
 Χρησιμοποιήστε ένα σκούπ για παγωτό και φτιάξτε μπαλάκια. Στη συνέχεια σχήματίζουμε τα αυγά Τοποθετήστε τα αυγά σε ταψί με φύλλα λαδόκολλας  και τα βάζουμε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) μέχρι να σκληρύνουν .


Λιώστε την  σε μπαιν -μαρι και χωρίστε το 1/3 αυτής  σε επιμέρους μπολάκια για να την χρωματίσουμε . Βουτήξτε τα παγωμένα αυγά σας στην λιωμένη λευκή  σοκολάτα  (* Αν η σοκολάτα είναι πολύ παχιά  προσθέστε  μερικά κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη για να λεπτό.) Μεταφέρετε τα αυγά σε ένα άλλο ταψί με λαδόκολλα .Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Στη συνέχεια μεταφέρετε  στο ψυγείο για μια ακόμη φορά έως ότου η σοκολάτα σκληρύνει. Χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ για να κάνετε τα αγαπημένα σας σχήματα με τις χρωματιστές σοκολάτες
Σερβίρετε αμέσως ή στο ψυγείο σε ένα σφραγισμένο κουτί για έως 1 εβδομάδα.
 

 πηγή και φώτο από εδώ .gimmesomeoven.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ!
Η αρχική συνταγή ήταν με μπικσότα βανίλιας oreo  αλλά επειδή στην ελλάδα δεν κυκλοφορούν μπορούμε την ίδια συνταγή να την κάνουμε με μπισκότα βανίλιας γεμιστά με βανίλια ή ακόμα και με μπισκότα διαφόρων γεύσεων !1 σχόλιο :