Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Ανοιξιάτικες λουλουδένιες μαρέγγες !!


Είναι οι κλασικές μαρέγγες αλλά σε σχέδιο λουλουδιού ! 
Είνια αφράτες νόστιμες εντυπωσιακές και  αποτελειί διαχρονικά ένα  κλασικό κέρασμα!


Υλικά
3 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, συν 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
 Αλάτι
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ζάχαρη
40 τετράγωνα κομματάκια από   ζαχαρωμένες  φλούδες λεμονιού

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών, το χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφρώδες .. Σιγά-σιγά χτυπήστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι δύσκαμπτες αιχμές  αρχίζουν να διαμορφώνουν. Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού.  

Βήμα 2
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα κορνέ με απλή στρογγυλή μύτη. Σχηματίστε  5 πέταλα λουλούδια πάνω σε φύλλα ψησίματος. (Για κάθε πέταλο, σχεδιάστε έτσι ώστε  να σχηματίζετε  ένα  δάκρυ. Τοποθετήστε ένα τετράγωνο γλασαρισμένο  λεμόνι στο κέντρο του κάθε λουλουδιού.

Βήμα 3 
Ψήνουμε μέχρι οι  μαρέγκες  να είναι τραγανές περίπου 2 έως 2 1/2 ώρες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. 

πηγή και φώτο από εδώ .marthastewart.com

Καλή επιτυχία!