Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Κουλουράκια κρασάτα-συνταγή για όλες τις ώρες!


Κουλουράκια  νόστιμα με ελαιολάδο και νηστίσιμα!



Υλικά
1.300 γρ. αλεύρι μαλακό
600 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κρασί
300 γρ. σουσάμι
50 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
20 γρ. κανέλα
20 γρ. σόδα
5 βανίλιες

Οδηγίες
Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ, τις βανίλιες και το σουσάμι, το οποίο έχουμε καβουρντίσει στο φούρνο. Έπειτα, προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι και παρασκευάζουμε τη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Μικρά μυστικά:
Αφήνουμε το ζυμάρι  να ξεκουραστεί για  μισή  περίπου  ώρα πριν
πλάσουμε τα κουλούρια και προτού τα ψήσουμε,προθερμαίνουμε το
φούρνο.