Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Τούρτα αιγυπτιακή!!!


Είναι τούρτα! Είναι με τραγανό μπισκότο και φανταστική κρέμα-γέμιση!
 Είναι παραγματικά απολαύση!


Τούρτα  αιγυπτιακή

Για το Μπισκότο
2 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
40  γρ αλεσμένα φουντούκια

Οδηγίες
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε .Σταδιακά, ανακατέψτε  το κοσκινισμένο αλεύρι και τα φουντούκια. Ψήστε σε ένα λαδωμένο διαμέτρου 20 εκ ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 170 ° C για περίπου 25 λεπτά.
Θα χρειαστείτε 3 μπισκότα όπως αυτή για το σύνολο του κέικ.

Για την γεμιση
10 κρόκοι αυγών
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 σακούλες βανιλίνη ζάχαρη (20 γρ)
340 ml γάλα
170 γρ βούτυρο

Οδηγίες
Σε κατσαρόλι ανακατέψτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το γάλα σε χαμηλή φωτιά βάλτε και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα Χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.



Τραγανή  γέμιση
140 γρ χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σκόνη
200 γρ  + 4 κ.σ. ζάχαρη
200 ml γάλα
120 γραμ. καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σκόνη με το γάλα. Λιώστε τη ζάχαρη, σε ένα τηγανιά σε χαμηλή Φώτιε Ρίξτε το σε ένα χαρτί ψησίματος, και απλώστε την λιωμένοι ζάχαρη Εργαστείτε γρήγορα! Όταν έχει  εντελώς κρυώσει,  διαχωρίστε από το χαρτί και να συντρίψτε την  με τον πλάστη σε κομμάτια Ανακατέψτε τα τεμαχισμένα καρύδια και τα κομμάτια ζάχαρης σε σαντιγί.

Συναρμολόγηση: Τοποθετήστε ένα μπισκότο σε μια πιατέλα, βάλτε γέμιση στη συνέχεια, την τραγανή γέμιση και επαναλάβετε για τα δύο εναπομείναντα μπισκότα.  

πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com