Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Ζελατίνη Bubble Tutorial !!!!


Είναι διακοσμητικές μπαλίτσες ζελατίνης που τρώγονται και στολίζουμε ,διακοσμούμε τα cupcakes μας ή την τούρτα γενεθλίων μας!

Υλικά:
Μικρά μπαλόνια
Ζελατίνη
1 ή 2 σταγόνες υγρού το χρώμα των τροφίμων (εγώ χρησιμοποίησα 1 σταγόνα κόκκινο)
4 κουταλιές κρύο νερό  
λαβίδα ή τσιμπιδάκι
κολλητική ταινία
τρυπητή πλαστική πλάκα (Ή φελιζόλ)
μικρό πινέλο
ασφαλές κύπελλο μικροκυμάτων
Φυτικό λίπος λιωμένο
  

  πηγή και φώτο από εδώ .sprinklebakes.com

 Ζελατίνη μείγμα: 2 μέρη κρύου νερού προς 1 μέρος ζελατίνη
 Ξεκινήστε τοποθετώντας κρύο το νερό σας σε ένα ασφαλή κύπελλο μικροκυμάτων. Προσθέστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής (το πόσο θα εξαρτηθεί από το πόσο ημιδιαφανές θέλετε τις φούσκες σας,) Βάζοντας χρώμα να θυμάστε ότι η ζελατίνη έχει ένα ελαφρώς  κίτρινο χρώμα έτσι θα αλλάξει ελαφρώς το χρώμα σας.

Ανακατέψτε ελαφρά μαζί γρήγορα τη ζελατίνη, το χρώμα των τροφίμων και κρύο νερό. Θα γίνει παχύ σχεδόν αμέσως. Αφήστε την  ζελατίνη να σταθεί 5 λεπτά.
Γεμίστε ένα μπαλόνι 1/3 έως 1/4 γεμάτο αέρα. Τσιμπήστε το μπαλόνι και στα δύο άκρα και δέστε τα δύο μαζί ή κολλήστε τα δυο άκρα με κολλητική ταινία. Αυτό θα βοηθήσει το μπαλόνι να μετατραπεί σε μια πιο στρογγυλή, φούσκα-όπως το σχήμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπαλόνια.
Αλείψτε  τα μπαλόνια με λίγο φυτικό λίπος, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να επικαλύψετε πλήρως το μπαλόνι. Χρησιμοποιήστε μια χάρτινη πετσέτα για να σκουπίσετε το μεγαλύτερο μέρος του φυτικού λίπους που μόλις
εχει εφαρμοστεί. Θα εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ λεπτή επιφάνεια βουτύρου Εάν αφήσετε πάρα πολύ λίπος επάνω στο μπαλόνι, η ζελατίνη δεν θα κολλήσει!
Σημείωση ** Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια οδοντογλυφίδα στο κόμπο του μπαλονιού σας ως ένα είδος λαβής έτσι ώστε και να χρησιμοποιήσετε αργότερα για να τοποθετήσετε στο  φελιζόλ για να στεγνώσουν .

Βάζουμε το μείγμα ζελατίνης σας στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 10 δευτερόλεπτα (ανάλογα με το φούρνο μικροκυμάτων σας). Θέλετε η ζελατίνη για να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Ανακατεύετε απαλά για να βεβαιωθείτε ότι η ζελατίνη διαλύεται, αφαιρέστε τυχόν αφρό ή un-διαλυμένη ζελατίνη. Να είστε προσεκτικοί για να μην ενσωματώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα όταν ανακατεύετε. Αφήστε την να κρυώσει για ένα λεπτό ή δύο, έτσι ώστε να είναι μόνο χλιαρή.
Ανακατέψτε το μείγμα πάλι απαλά, και χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι κρατείστε  το μπαλόνι από τον κόμπο και βουτήξτε  στη ζελατίνη ,περιστρέψτε  το μπαλόνι γύρω-γύρω  για να επικαλυφθεί το σύνολο της επιφάνειας, εκτός από  τον κόμπο.
Κρατήστε τα  μπαλόνια σε όρθια θέση (με τον κόμπο προς τα κάτω) και αφήστε το  περίσσιο να στάζει πίσω μέσα στο μπολ. Εάν μια οδοντογλυφίδα χρησιμοποιηθεί ως κάτοχος, μπορεί να τοποθετηθεί σε φελιζόλ για να στεγνώσει. Αφήνουμε τα μπαλόνια να στεγνώσουν  για 5-10 λεπτά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπαλόνια. ΞΑΝΑΒΟΥΤΗΞΤΕ τα μπαλόνια στην ζελατίνη. Μπορεί να χρειαστεί να ξανά-θερμάνετε το μείγμα της ζελατίνης στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 δευτερόλεπτα. Τα μπαλόνια θα είναι ελαστικά στην αρχή, αλλά θα στεγνώσουν  και θα γίνουν τραγανά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 24 ωρών. 
Τα μπαλόνια μπορούν  να τοποθετηθούν μπροστά από έναν ανεμιστήρα να επιταχυνθεί ο χρόνος  στεγνώματος .Θα χρειαστεί 3 ή 4 στρώσεις ζελατίνης να είναι αρκετά παχιά ώστε άπαξ ξηρό επαναλάβετε τα δύο προηγούμενα βήματα, δύο ή τρεις φορές. Σημείωση **  Η ζελατίνη συρρικνώνεται καθώς στεγνώνει γι 'αυτό χρειαζόμαστε ένα αρκετά παχύ στρώμα έτσι ώστε η ζελατίνη να σταθεί  όταν το μπαλόνι σκάσει.
Μόλις στεγνώσουν  τοποθετήστε τον αντίχειρα ή το δάχτυλό σας στο άνοιγμα από τον κόμπο και πατήστε το μπαλόνι για να βοηθήσει το χωρισμό  από την ζελατίνη.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κόψετε το άνοιγμα της φούσκας με ψαλίδι .
Οι τσίχλες  θα κρατήσουν  για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποθηκεύστε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο ή zip-top τσάντα μέχρι να είναι έτοιμες  προς χρήση. 


 πηγή και φώτο από εδώ .sprinklebakes.com
και από εδώ cakecentral.com


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου