Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε παγωτάκια περιπτέρου!

Είναι παγωτάκια ! Είναι ζαχαρωτά παγωτίνια! Είναι σαν εκείνα που πουλούσαν κάποτε τα περίπτερα
και ίσως ακόμα υπάρχουν. Είναι χειροποιήτα παγωτάκια με μαρέγγες!
Ιδανικά για πάρτυ ή γενέθλια ή ακομα και για να ξεγελάσουμε τα παιδάκια μας όταν αυτό κριθεί απαραίτητο!

Παγωτάκια περιπτέρου

Υλικά
Για τις μαρέγγες

3 ασπράδια αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ ή λίγες σταγόνες λεμόνι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
115 γραμμάρια ζάχαρη
απαλό ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ακόμα
20 χωνάκια παγωτού
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
πολυχρωμα- διαφορα τρουφάκια ή βρώσιμες πέρλες


Οδηγίες
Αναμίξτε τα πρώτα 4 συστατικά σε υψηλή ταχύτητα σε ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν   αφρός.

Προσθέστε τη ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά) κατά τη διάρκεια του χρόνου που αναμειγνύονται.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα που λάμπει όμορφα και ωραία.Το καλύτερο είναι να προσθέσετε το χρώμα λίγο πριν σταματήσετε το μίξερ .

Σήμερα θα κάνουμε άσπρες και ροζ μαρέγγες. Τοποθετείστε το μείγμα σε κορνέ.
Φτιάξτε  μίνι μαρέγκες, αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν στο παγωτό χωνάκι σας.

Τοποθετείστε στο φούρνο στους 100 C για περίπου 45 λεπτά. Μετά από 45 λεπτά σβήστε το φούρνο και αφήστε τa να παραμείνουν στο φούρνο για 60 λεπτά ή κατά προτίμηση ως την επόμενη μέρα.

Για τα χωνάκια  20 τεμαχίων  λιώνω 100 γρ  σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμμάτων για  1 λεπτό.
Βούταμε τα χωνάκια  στην ζεστή σοκολάτα και αφήστε τα να στεγνώσουν λίγο πριντα διακοσμήσετε με πολυχρωμα τρουφάκια.

Παίρνω 2 κομμάτια μαρέγκα, χρησιμοποιώντας την ίδια σοκολάτα και τα κολλώ  μεταξύ τους.
Μπορούμε  να τα αφήσουμε να στεγνώσουν πριν τοποθέτησουμε τις  μαρέγκες στα χωνάκια.

πηγή και φώτο .passionforbaking.com

Καλή Επιτυχία!