Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε το αρκουδάκι αγκαλίτσα!

Είναι μπισκότα! Είναι αρκουδάκια αγκαλιτσες! Είναι νόστιμα! Είναι διασκεδαστικά! Είναι ιδανική συνταγή για να παιξετε και να δημιουργήσετε με τα παιδάκια σας μπισκότα για τα γενέθλια τους ή και για κάθε μέρα!

 Υλικά:

31/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
 1  κ.γ αλάτι 
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ 
1 φλιτζάνι βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου) 
2 μεγάλα αυγά 
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Λιωμένη λευκή ή μαύρη κουβερτούρα
2 κ.γ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη
450 γρ τυρι ρικότα
ξηροι καρποί προσιρετικά

 Οδηγίες:

 Προθερμάνετε  το φούρνο στους 165  βαθμούς C. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα.
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και  ανακατεύουμε μαζί, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ  μέχρι το μείγμα να ασπρίσει περίπου 10 λεπτά.
Στο μείγμα  ζαχαρης-βουτύρου ρίξει τα αυγά, ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Προσεκτικά ξύστε και γύρω από τις πλευρές του μπολ και ανακατέψτε  το μίγμα αλευριού μέσα.
Προσθέστε και την ρικότα και ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά.
Ρίχνουμε την ζύμη  σε ένα φύλλο (ψησίματος) που είχαμε  προετοιμάσει από πριν.Απλώστε την ζύμη ώσε να καλυφθεί όλη ή επιφάνεια.

Πάρτε ένα κουπ-πατ με σχήμα αρκουδάκι  και κόψτε αρκουδάκια και  σχεδιάστε με ένα μολύβι την μύτη και τα ματάκια Τοποθετείστε αν θέλετε αμυγδάλα ή καρυδια και διπλώστε τα χεράκια Ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
Με  τη λιωμένη σοκολάτα καλύψτε τις τρυπούλες που κάνατε για τα ματάκια και την μυτούλα.
Αφήστε να κρυώσουν τελείως και αχνίστε τα!

Πηγή κια φώτο από εδώ .neol.jp

Καλή Επιτυχία!