Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Εύκολη κερασόπιτα με κρέμα κερασιού!

Είναι τάρτα με κεράσια και με φύλλο σφολιάτας! Είναι νόστιμη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Είναι καλοκαιρινή συνταγή αφού τώρα  τα κεράσια είναι στις δόξες τους!


Εύκολη κερασόπιτα με κρέμα κερασιού

Για την πίτα
Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

Για την κρέμα γέμισης
Υλικά:

5- 6 φλιτζάνια φρέσκα ​​ κεράσια, περίπου 2 1/2 έως 3 κιλά
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4κ.σ κορν φλαουρ
1/4 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου



Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετείστε  τα κεράσια, το νερό, το χυμό λεμονιού,
και  τη ζάχαρη  .
Φέρτε σε σημείο βρασμού χαμηλώνοντας τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά,
για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το κορν φλαουρ το οποίο έχετε πρώτα διαλύσει σε λίγο κρύο νερό. 
Ανακατέψτε και το εκχύλισμα αμυγδάλου και αποσυρέτε από την φώτια μόλις το μείγμα πήξει .



Συναρμολόγηση

Ξεπαγώνεται το φύλλο  σφολιάτας ή παίρνετε φρέσκο. Τοποθετείστε το σε   βουτυρωμένο  και αλευρωμένο ταψάκι για τάρτες ή κείκ ανασηκωνόντας τις άκρες γύρω -γύρω .
Τρυπήστε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πηρούνι σε όλες τις πλευρές.
Αλείψτε την επιφάνεια με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό.
Τοποθετείστε την κρέμα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20-30 μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Σημειώσεις:

- Εάν χρησιμοποιείτε βύσσινα, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Θα σύστηνα περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη  και ανάλογα πόσα γλυκά εσείς τα θέλετε , αν χρειάζεστε  περισσότερη γλυκύτητα.
- Στο ψυγείο μπορεί να μείνει η κρέμα κερασιού σε ένα σφραγισμένο δοχείο για έως 2 ημέρες.
-Η γέμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ταρτες με κρέμα ζαχαροπλαστικής χωρίς να ψηθεί ή  ακομα και σαν επικάλυψη σε cheesecake
πηγή και φώτο από εδώ thebeeroness.com
και από εδώ .mybakingaddiction.com


Καλή Επιτυχία!