Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε Σπιτικά Maraschino Κεράσια!


Είναι σπιτικά! Είναι χειροποιήτα! Είναι εύκολα να γίνουν και συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα! ...Είναι τα κερασάκια μαρασκίνο!


Σπιτικά  Maraschino Κεράσια
Υλικά


* 1/2 φλιτζάνι (125 ml) νερού

* 1/2 φλιτζάνι (125 ml) χυμό μαύρο κεράσι ή  χυμό σταφυλιού

* 1/2 φλιτζάνι  ζάχαρη

* φρέσκο ​​χυμό 1 λεμονιού (3 κ.σ ή 50 ml)

*1/2 κ.γ καθαρό εκχύλισμα αμυγδάλου

* 2 φλιτζάνια (266 γρ) γλυκά κεράσια  χωρίς κουκούτσι


Οδηγίες


1. Προσθέτουμε το νερό, το κεράσι ή χυμό σταφυλιού και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αφήστε να βράσει  1-2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα και τα κεράσια. Μαγειρέψτε  5 λεπτά και  αφήστε  τα κεράσια απορροφήσουν  τις γεύσεις, στη συνέχεια, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


2. Μεταφέρετε το μείγμα  σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βαζάκι, ή απλά βάλτε το βάζο στο ψυγείο, αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε  εντός ενός μηνός.

 πηγή και φώτο από εδώ .thegardenofeating.org

Καλή Επιτυχία!