Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Κέικ με κεράσια! Εύκολο και νόστιμο!


Είναι συνταγή εύκολη και γρήγορη! Είναι  με γιαούρτι και κεράσια! Είναι ένα πολύ ελαφρύ γευστικό κείκ είτε για πρωινό  κολατσιό είτε για απογευματινό καφεδάκι.

Κέικ με κεράσια

Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι λάδι
2 κ.γ  μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ  ζάχαρη βανίλια
2 φλιτζάνια κεράσια
Ζάχαρη αχνη


Οδηγίες

Ετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Μετρήστε όλα ταΥλικά  σε ξεχωριστά μπολ, και έχετε  ένα ταψί έτοιμο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180  C.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, αυτό θα εξασφαλίσει ότι έχει ομοιόμορφα ενσωματωθεί.
Τοποθετήστε τα κεράσια σε ένα άλλο μπολ αφού αφαιρέσετε πρώτα τα κουκούτσια, προσθέστε περίπου 2 κ.σ αλεύρι και τινάξτε τα , αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τώρα, με ένα μίξερ χειρός, ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, και τη ζάχαρη βανίλια.
Στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι και το λάδι, και ανακατεύουμε καλά. 
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ, και πάλι, ανακατέψτε καλά.
Τώρα έχετε τη βάση . Προσθέστε τα κεράσια, και ανακατέψτε  μέσα απαλά  και όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε , μην το παρακάνετε.
Μεταφέρετε σε ένα ταψί.  Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι οδοντογλυφίδα βγαίνει στο κέντρο βγαίνει καθαρή, και έχει πάρει ένα ωραίο και χρυσό χρώμα. Αφήστε να κρυώσει τελείως και πασπαλίστε  με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή: Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτό το κέικ μπορεί επίσης να γίνει  και με τη μορφή των muffins, μόνο που  θα ήθελα να πιστεύω σε αυτή την περίπτωση ότι θα πρέπει  να προσθέσετε τα κεράσια ξεχωριστά σε κάθε καλούπι,  και αφού πρώτα  αλευρώσει.



Πηγή και φώτο από εδώ cafechocolada

Καλή Επιτυχία!