Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Επιδόρπιο Σοκολάτας και φράουλας!

Αν σας ρωτήσω ποιό  είναι το αγαπημένο σας σε συνδυασμό επιδόρπιο  τότε πολλοί από εσάς σίγουρα θα απαντήσετε  σοκολάτα και φράουλα.
Έτσι, για όλους εκείνους τους αναγνώστες που έχουν σοκολατο-φραουλομανία  εδώ σας έχουμε  λαχταριστά επιδόρπια που είναι  σοκολάτα σε φλυτζάνια σοκολάτας  με φράουλες και μούρα!

foto credit via.favim. ,barbarabakes.

fotp credit via helenalockey.

Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο εύκολη μέθοδο από την πρώτη κατά την οποία ρίχνουμε την  σοκολάτα σε καλούπια από σιλικόνη και στη συνέχεια αφαιρούμε  τη σοκολάτα  από τα καλούπια. Αφήστε τη σοκολάτα  στα καλούπια και αφαιρέστε τα καλούπια για να πάρετε ταρτάκια ή μπωλάκια  σοκολάτας.
Γεμίστε τα με την αγαπημένη σας γεύση.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ barbarabakes.
 
Chocolate Cheesecake Μους Κύπελλα με Μούρα  Κομπόστα

Υλικά
180γρ  σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Cheesecake Mousse
Υλικά
240 γρ  τυρί κρέμα,  σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Berry Κομπόστα
Υλικά
1 φλιτζάνια κατεψυγμένες κομμένες φράουλες
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνια φρέσκα μούρα
Οδηγίες

Για τα κύπελλα Σοκολάτας
Οδηγίες
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλή μπολ. Βάλτε τον Φούρνο μικροκυμάτων σε 50% ισχύ για 1 λεπτό. Ανακατέψτε καλά.
Συνεχίστε  στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε σε διαστήματα 15 δευτερολέπτων μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει η σοκολάτα.
Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτας στο κάτω μέρος ενός καλούπι σιλικόνης καρδιάς και περιστρέψτε αργά το καλούπι  έτσι ώστε η σοκολάτα
ομοιόμορφα να  πάει σε όλες  τις πλευρές του καλουπιού.
Παγώστε  περίπου 25 λεπτά. Χαλαρώστε προσεκτικά τις άκρες και στη συνέχεια αφαιρέστε την σοκολάτα  από τα καλούπια.
(Εάν χρησιμοποιείτε ένα σχήμα καρδιάς, ξεκινήστε να αφαιρείτε  στο ν  του σημείου.)

Cheesecake Mousse
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει κρεμώδης, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την  βανίλια. Σιγά-σιγά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
Γεμίστε τα  φλυτζάνια σοκολάτας. Παγώστε  για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε με ανάμεικτα μούρα

Berry Κομπόστα
Σε ένα μέτριο τηγάνι, αναμείξτε τις κατεψυγμένες φράουλες, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά  και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα,
μέχρι το μίγμα να πήξει και σιροπιαστεί περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε τα φρέσκα μούρα και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα  χρησιμοποιήσετε

Καλή Επιτυχία!