Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Πως να μετατρέψουμε τα cup-cakes μας σε πριγκηπικές γόβες!


Είναι ψιλοτάκουνες γόβες ....που τρώγονται! Έχουν την δυσκολία τους αλλά δεν είναι μούρλια?
Είναι cup cakes που αν διαθέτουμε λίγο χρόνο ή αν θέλετε για κάποια ειδική περίσταση όπως παιδικό πάρτυ-γενέθλια ή ακόμα και βάφτιση τότε σίγουρα θα έχετε κάνει το hit της χρονιάς!Ξετρελαίνουν μικρούς αλλά και μεγάλους! Εσείς τι λέτε?

Υλικά
Cupcakes - οποιαδήπωτε γεύση - ψημένα
κρακερς Αλλατίνης ανάλατα
Royal icing-γλάσο
Λιωμένη λευκή ή κουβερτουρα ή γάλακτος σοκολάτα
Χρώματα ζαχ/κης αν θελουμε για το γλάσο και την λευκή σοκολάτα
Πουράκια caprice
τρούφα ζαχ/κης σε διάφορα χρώματα και πέρλες


Οδηγίες
Ψήστε τα cupcakes σας. Κρατήστε στο μυαλό σας  ότι τα χαρτάκια που θα ψήσετε θα είναι
το κάτω μέρος του παπουτσιού σας.Καλύτερα είναι να ψήνουμε σε 2 θήκες μαζί 
έτσι ώστε το χρώμα της επένδυσης να είναι πιο ζωντανό.

Στην συνέχεια βάλτε το γλάσο στα cupcakes σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχ/κης  για να αλλάξετε το γλάσο στο χρώμα που ταιριάζει με τις χάρινες θήκες σας  των cupcake σας, Διακοσμείτε τα ανάλογα 

Κόψτε ή σπάστε τα κρακεράκια  στο μισό. Τοποθετήστε τα  σε ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, δώστε σχήμα  και κόψτε λίγο  από κάθε γωνία, κάνοντας το σχήμα  κωνικό.
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Μην αποθαρρύνεστε αν σπάσουν  μερικά
 
Για το χρωματιστό μέρος στις καμάρες, θα χρειαστείτε σοκολάτα.
Τοποθετείστε την κουβερτούρα σε ένα γυάλινο μπλώλ κατάλληλο για μικροκύμματα και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για  10 δευτεροπετα  .Ανακατέψτε μετά από κάθε
φορά, 10 δευτερολέπτων μέχρι η σοκολάτα να είναι ομαλή και να έχει λιώσει.

Βουτήξτε μια πλευρά απο τα κρακεράκια στην  λιωμένη σοκολάτα  και λειάνετε
την υπερβολική σοκολάτα με ένα μαχαίρι, κουτάλι ή σπάτουλα. Μην ανησυχείτε αν δεν είναιαπολύτως ομαλή.  Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να καλύψετε τη μία πλευρά μόνο.

Μόλις βουτήξετε τα κρακεράκια  στη σοκολάτα, βάλτε  σε ένα φύλλο λαδόκολλας να
στεγνώσουν.Το καλό είναι  είναι ότι στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Μπορείτε
ακόμη για  να επιταχύνετε τη διαδικασία να τα  βάλετε  στο ψυγείο.


Στη συνέχεια,βάλτε γλάσο γύρω απο τα κρακεράκια  Μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ , ή μπορείτε  και να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα ziplock. Αφού έχετε βάλει και το γλάσο σας  μπορείτε να βυθίσετε το κάθε κράκερ σε τρούφα ζαχ/κης.
Τοποθετήστε ξανά στην λαδόκολλα  να στεγνώσουν ή αν βιάζεστε , μπορείτε να φτιάξετε όλο το τακούνι και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
Τώρα είναι η ώρα να τοποθετήσετε οποιαδήποτε άλλη σοκολάτα  στην καμάρα που μπορεί να θέλετε .


Για τα τακούνια, θα χρειαστείτε ένα πακέτο πουράκια .Κόψτε κάθε πουράκι στα δυο και κάθε ένα απο αυτά σε γωνία.
Όταν είστε έτοιμοι να επισυνάψετε την καμάρα και τη φτέρνα σας, πάρτε ένα μαχαίρι, ή ένακουτάλι, και πιέστε απαλά προς τα κάτω  Αφαιρέστε το γλάσο και ένα μικρό κομμάτι του
cupcake για να κάνετε  μια μικρή τρύπα. Εδώ είναι το σημείο που τοποθετείται την καμάρα και το τακούνι.
Για να τοποθετήσετε την καμάρα  πιέστε απαλά στο cupcake σας. 
Κρατήστε την υποστηρίζοντας  με το χέρι σας, για  να φτάσετε στη φτέρνα.
Βυθίστε το κεκλιμένο τμήμα από το πουράκι σας  (φτέρνα) στην  λιωμένη σοκολάτα .
Βάλτε απαλά στη φτέρνα, και αφήστε το.  Δεν θα  τα μετακινήσετε
μέχρι να στεγνώσουν  και να είναι σταθερά για να προχωρήσουμε.

Σημείωση
Βεβαιωθείτε ότι τα cupcakes σας είναι τοποθετημένα σε μια επίπεδη επιφάνεια, έτσι ώστε να μην πέφτουν καθώς στεγνώνουν.
Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε αξεσουάρ  το παπούτσι σας όπως εσείς θέλετε!


πηγή και φώτο από εδώ howdoesshe.
και από εδώ Sweet Art by Elizabeth