Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα Κρουασανάκια μήλου

 
Εύκολα νόστιμα κρουασανάκια μήλου με σπιτική ζύμη και εντυπωσιακή εμφάνιση 
σε 2 διαφορετικές γεύσεις βανίλιας-σοκολάτας

Υλικά
250 γρ  βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
ξύσμα λεμονιού
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κακάο για την μισή ζύμη

Για την γέμιση στα κρουασανάκια βανίλιας

3 μήλα
λίγο περισσότερο από το μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
καρύδια, φουντούκια, σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 


Για την γέμιση στα κρουασανάκια σοκολάτας
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό

Οδηγίες
Για την γέμιση
Τριβουμε τα μήλα στον τρίφτη ,αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας και την κανέλα με τους ξηρούς καρπούς και τις σταγόνες σοκολάτας.
Για την ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και χωρίζουμε την ζύμη στε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε καλά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και χωρίζουμε  σε 8 ίσα μέρη
Στο στενότερο τμήμα κάθε τρίγωνου κοβουμε  με ένα μαχαίρι σε  τρία ή τέσσερα  κομάτια.
Τοποθετούμε την γέμιση στο πιο φαρδύ μερος της και τυλίγουμε τα τρίγωνα. Αλείφουμε με το συγό και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν .

Αφου κρυώσουν εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



πηγή και φώτο συνταγής από εδώ disalce.com


5 σχόλια :

  1. Πολύ ωραία συνταγή !!!!! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε !!!! Έχουν φανταστική εμφάνιση - σίγουρα και γεύση !!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε θερμα για τα καλά σας λόγια!

      Διαγραφή
  2. Sketi apotuxia!!!! I zumi spaei otan pao na anoixo to fullo.. Tha eprepe na dosete tis analoges odigies k oxi na afinete anapantita ta sxolia mas!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα eleni! Δεν βλέπω καποιο σχόλιο δικό σου αναπάντητο! Ποιες ειναι δηλ οι ανάλογες οδηγίες?
      Βασικές γνώσεις ζαχαροπλαστικής λένε πως όταν ένα φύλλο κολλάει χρειάζεται η παραπάμω αλευράκι ή να βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα πριν την άνοιξουμε σε μεμβράνη!
      Ακομα όταν ή ζ΄υμη μας κολλάει την τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και ανοιγουμε!
      Εμεις εδώ δίνουμε συνταγές , δυστηχώς δεν προσφέρουμε ιδιωτικά σεμινάρια ζαχαροπλαστικής κια ζύμης !
      Σ ε ευχαριστούμε θερμα για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. Den einai i prwti fora pou ftiaxno kati alla eilikrina k aleuri parapanw xrisimopiisa k sto psigeio eixa dokimasei na tin valw.. To provlima einai otan pas na tulixeis tin gemisi giati spaei k ginetai thripsala.. K zugaria exo spiti opote ekana kata gramma oti diavasa.. Gia to anapantito anaferomoun stin georgia petrou kathoti diavasa to sxolio tis k parolauta den me apetrepse na dokimasw na tin ftiaxw tin sintagi kai to riskara.. Skeftika oti apla tha tis etuxe omos diapseutika.. Sas euxaristw gia tin apantisi sas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή