Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Πως να κάνουμε σοκολατοψωμάκια πεντανόστιμα και αφράτα!


Είναι εύκολα και νόστιμα. Γίνονται με σπιτική ζύμη και έχουν φανταστική εμφάνιση 
Ας φτιάξουμε παρέα λοιπόν τα πιο νόστιμα σοκολατοψωμάκια!

Υλικά

 
120 γρ  αλεύρι για ψωμί
30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml)ξηρή μαγιά 
25 γρ λευκή ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο νερό
γάλα 1 κ.σ (15 ml)
80 γρ νερό 
15 γρ βουτύρο

Γέμιση: 1 μικρό βαζάκι μερέντας
 
Οδηγίες
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί.
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα. Τοποθετούμε την γέμιση στην μεγαλυτέρη πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Με ένα μαχαίρι κοβούμε τις άκρες και επανωτίζουμε πάνω στο φύλλο κάνοντας το σχέδιο.
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


πηγή και φώτο από εδώ sbar.