Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Σεραική μπουγάτσα - Αυθεντική συνταγή από την Αργυρώ!


Είναι η καλυτερότερη μπουγάτσα όλων! Σας την προτείνουμε ανεπιφυλακτα για σίγουρη επιτυχία! 
Εχει μόνο 2 μυστικά!
Να έχει κρυώσει καλά η κρέμα πριν την στρώσετε στα φύλλα και  στην μέση του ψησίματος να αναποδογυρίσετε την πίτα σε άλλο ταψί!
Κανείς δεν θα πιστεύει ότι την φτιάξατε εσείς! Συνταγή εγγυήση από την Αργυρώ!

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά συνταγής
1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
150 γραµµ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
200 γραµµ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γραµµ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Για την επικάλυψη:

κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι,
τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει
και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και να σφίξει ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ.

Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς 
τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το
πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο.

Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για 25΄- 45΄ (ανάλογα τον φούρνο) να ροδίσει καλά το φύλλο.
Μόλις ροδίσει από την πάνω πλευρά αναποδογυρίζουμε την πίτα 
σε άλλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο . 
Μόλις ροδίσει και  από πάνω βγάζουμε από τον φούρνο .
Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ argiro.gr