Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα ice creams cupcakes!


Υλικά 
1-2  φόρμες για  12 έως 16 cupcakes
1 πακέτο . μπισκότα oreo με την κρέμα
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
500 ml παγωτό βανίλια ή οποιαδήποτε γεύση  επιλέξετε
κρεμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί

Για την σάλτσα σοκολάτας
1 ζαχαρούχο γάλα
125 γρ  βουτύρου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα


 Οδηγίες
Σπάστε τα μπισκότα  και ανακατέψτε τα  με το λιωμένο βούτυρο. Κρατείστε τουλάχιστον 1 φλιτζάνι
τρίμματα  για αργότερα.  Τοποθετείστε τα  υπόλοιπα τρίμματα  στην φόρμα των cupcakes και πατήστε καλά.


 Αφήστε το  παγωτό να γίνει αρκετά μαλακό, ώστε να απλώνεται επάνω στα μπισκότα.
Βάλτε το  παγωτό με λίγα μπισκότα από πάνω.

  
Περιχύνουμε με την ζεστή  σάλτσα και πασπαλίζουμε μπισκότα , αν θέλετε.
Απλώστε την σαντυγί  και περιχύνουμε πάλι με καυτή σάλτσα σοκολάτας.
Καλύψτε και επιστρέψετε τα και πάλι στην κατάψυξη.


Σάλτσα σοκολάτας
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα  και το βούτυρο και να αναμειχθούν καλά. Τοποθετείστε 1/2 φλιτζάνι σoκολάτας σε σακόυλα, κόψτε μια γωνία και διακοσμείστε τα cupcakes. Αποθηκεύστε την υπόλοιπη Hot Fudge σε βάζο με καπάκι, ή σε  καλά σφραγισμένο δοχείο.
Μπορείτε να την  κρατήσετε  στο ψυγείο σας για πολλές ημέρες.


Αρχική φώτο συνταγής από εδώ life-in-the-lofthouse.com
πηγή συνταγής και φώτο βήμα-βήμα από εδώ .justgetoffyourbuttandbake.com